Απολογήθηκε στον ανακριτή για τις βαριές κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί – Aπίστευτες ιστορίες και τερατώδη ψέματα στην αγωγή του γνωστού επιχειρηματία κατά του απατεώνα Νικόλαου Κοντοστάθη ή «Κόντου» ή «Νικολάου» από τον Βόλο – Έστησε τον Κοντομηνά μόνο του μεσοπέλαγα να περιμένει τον διευθυντή της CIΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης, ή «Νικόλας Κόντος», ή «κύριος Νικολάου», ο οποίος άλλαξε πολλές φορές ταυτότητα, προσωπικότητα και ζωή. Από το 2015 μεταμορφώθηκε σε διεθνούς φήμης γιατρό που πέρασε από το Βατικανό, σπούδασε στην Αμερική και ανέπτυξε ερευνητικό έργο στο μεγαλύτερο ινστιτούτο της Ελβετίας.

Ο «απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα» έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας από ένα λάθος που έκανε, δηλαδή να πληρώσει με επιταγή τα δίδακτρα του σχολείου των παιδιών του, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είναι αυτός που φέρει την ευθύνη για τον θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους, μάλιστα, δύο παιδιά, οι οποίοι δέχθηκαν τις εναλλακτικές του θεραπείες με παράγωγα κάνναβης και μαντζούνια από το Πήλιο, και δυστυχώς τελικά «έφυγαν» από τη ζωή λίγους μήνες αργότερα χτυπημένοι από την επάρατη νόσο.

Δείτε  την άφιξη του Νίκου Κοντοστάθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Βίντεο Άφιξη ψευτογιατρού στηνΕυελπίδων
Βίντεο ευελπίδων

Οι μπίζνες του Νικόλαου Κοντοστάθη με καταγωγή από τον Βόλο ξεκίνησαν πολλά χρόνια νωρίτερα και σε πολλές περιπτώσεις ήταν χοντρές. Τα σκηνικά που έστηνε ξεπερνούσαν ακόμη και τα πιο ευφάνταστα μυθιστορήματα συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας, με κορυφαία περίπτωση την απάτη που έστησε μαζί με τρία ακόμη άτομα σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ο «κύριος Νικολάου», όπως είχε επιβάλει να τον αποκαλεί, του απέσπασε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ!

Τότε, ο φαντομάς της απάτης, του παρουσιάστηκε ως Ελληνοαμερικανός από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης), υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) και, ειδικότερα, 4ος στην ιεραρχία, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αδερφικός φίλoς των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.

Οπως υποστήριζε και αναφέρεται στην έγκληση, «είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο».

pseutogiatros-evelpidwn__1_
pseutogiatros-evelpidwn__2_

Στόχος της αριστοτεχνικά στημένης κομπίνας χολιγουντιανών προδιαγραφών ήταν να χρηματοδοτήσει ο κ. Κοντομηνάς «έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις […]. Οι κεραίες αυτές θα ήταν εφοδιασμένες με τεχνολογία πολλαπλής εκπομπής (multi beam) και τροποδιασκόρπισης, που σημαίνει ότι θα φτάνουν μέχρι την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια θα αντανακλώνται προς τη Γη, με συνέπεια η επικοινωνία να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις».

Η ιστορία αυτή κατέληξε στα δικαστήρια και η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για τις 17 Ιουνίου. Δηλαδή την περασμένη Τετάρτη, ημέρα όπου ο ψευτογιατρός έπεφτε στα χέρια της Ασφάλειας, μετά από κινηματογραφική επιχείρηση, μέσα στη βίλα των 5 στρεμμάτων που διατηρεί στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η επιλογή του στόχου

Η ιστορία της αριστοτεχνικά σκηνοθετημένης υπόθεσης με την αρπαγή των 55 εκατ. ευρώ ξεδιπλώνεται μέσα από τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κοντομηνάς, με λεπτομέρειες και περιγραφές που κάνουν αυτούς που τις διαβάζουν να απορούν τι μπορεί να σκεφτεί το μυαλό ενός ανθρώπου και, το κυριότερο, μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Ολα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2005. Ο Κοντοστάθης, μέσω ενός τρίτου προσώπου κατάφερε να προσεγγίσει τον γνωστό επιχειρηματία και να του προτείνει το project του. Οπως αναφέρεται, «κριτήρια για την επιλογή του κ. Κοντομηνά αποτέλεσαν οι ικανότητα και η εντιμότητά του ως επιχειρηματία, αλλά και το ότι είναι Ελληνας και χριστιανός ορθόδοξος που έχει σπουδάσει στο Aμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Τον διαβεβαίωσαν ότι αποτελούσε επιθυμία-απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ιδρύσει μια εταιρεία που θα πωλούσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε διάφορες χώρες, με τρόπο ώστε να μη δημιουργηθεί σε τρίτους η παραμικρή υπόνοια ότι πίσω από τις εν λόγω συναλλαγές υποκρύπτονταν αμερικανικά συμφέροντα. Η εταιρεία αυτή θα χρηματοδοτούταν μυστικά κατά το μεγαλύτερο μέρος από το Carlyle Group και άλλες εταιρείες ελεγχόμενες από την NSA και ότι αναμενόταν να κάνουν εργασίες συνολικού ύψους 50-100 δισ. δολαρίων…».
Στην πολυσέλιδη μήνυση αναφέρεται ότι ο «κύριος Νικολάου» κατάφερε και έπεισε τον κ. Κοντομηνά να απομακρύνει από γύρω του όλους τους στενούς του συνεργάτες, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να μάθουν το παραμικρό για το σχέδιο οι απατεώνες που σε περιστοιχίζουν». Μέχρι και την τότε σύντροφό του κατάφεραν να τον πείσουν να απομακρύνει, λέγοντάς του ότι «είναι πράκτορας της Μοσάντ»!

Οπως αναφέρεται στη μήνυση, του επισήμαναν επίμονα και εμφατικά ότι τα όσα συζητούν αποτελούν υψηλά μυστικά. «Κάθε συζήτηση κομμένη γιατί παρακολουθούνται όλα από το Εσελον», ήταν η μόνιμη και σταθερή επωδός.

Το Εσελον, όπως του γνωστοποίησαν, είναι σύστημα παρακολούθησης συνομιλιών. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο είχαν καθορίσει ως τόπο συνάντησης το Καβούρι στη Βουλιαγμένη, με τη δικαιολογία ότι στο συγκεκριμένο σημείο είχαν εξακριβώσει ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει παρακολουθήσεις, αφού στην περιοχή κατοικούσαν δήθεν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το «ραντεβού» με την Κοντολίζα στη Νέα Υόρκη

«Πριν τα Χριστούγεννα του 2005, οι εγκαλούμενοι τού εξέθεσαν ότι προγραμμάτιζαν συνάντηση με την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Η συνάντηση είχε, υποτίθεται, κανονιστεί από τον Κοντοστάθη, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε συνεκπαιδευτεί επί πολλούς μήνες στην Αλάσκα μαζί με την Κοντολίζα Ράις σε ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια κάτω από το έδαφος όπου και είχαν καλλιεργήσει φιλική σχέση.

Μόλις ο κ. Κοντομηνάς έφτασε στη Νέα Υόρκη, τον πλαισίωσε αμέσως ομάδα ανδρών ασφαλείας, ενώ τους ακολουθούσε ένα βαν με μαυροντυμένους δήθεν άνδρες ασφαλείας, οι οποίοι ακροβολίζονταν ώστε να δημιουργηθεί στον επιχειρηματία η απόλυτη πεποίθηση ισχυρώς προστατευομένων προσώπων λόγω του σημαντικότατου ρόλου τον οποίο διαδραμάτιζαν.

Εκεί, του γνώρισαν κάποιον επικεφαλής της φρουράς προστασίας τους, ονόματι Glen, που ανήκε δήθεν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ και του έδειξε μάλιστα σχετική ταυτότητα για την οποία είναι βέβαιος ότι ήταν πλαστή. Τελικώς συνάντηση με την υπουργό Κοντολίζα Ράις δεν πραγματοποιήθηκε, με την επίκληση αληθοφανούς προσχήματος εκτάκτων υποχρεώσεών της, αντί αυτής του παρέδωσαν στυλό μάρκας Montblanc με χαραγμένη δήθεν προσωπική αφιέρωση του προέδρου Μπους προς τον κ. Κοντομηνά και μανικετόκουμπα φέροντα τον θυρεό της αμερικανικής κυβέρνησης, για τα οποία του ανέφεραν ότι αποτελούν επίσημο δώρο προοριζόμενο για εκλεκτούς καλεσμένους.

Οπως ανέφεραν, οι μοναδικοί άνθρωποι στους οποίους έχει προσφερθεί αντίστοιχο δώρο σε όλο τον κόσμο είναι ο πρόεδρος της Κίνας και ο Αγγλος πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. Γεγονός αποδεικτικό της εκτίμησης που έτρεφε προς το πρόσωπο του επιχειρηματία η αμερικανική κυβέρνηση».

Αυτό αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας αναφορικά με το πρώτο ταξίδι στο Μεγάλο Μήλο. Ωστόσο, η ιστορία με τη συνάντηση του κ. Κοντομηνά με την κυρία Ράις δεν σταμάτησε εκεί.

«Οταν επέστρεψαν από τις ΗΠΑ, διαβεβαίωναν τον επιχειρηματία μετ’ εμφάσεως πως ό,τι δεν συνέβη εκεί, θα συμβεί στην Ελλάδα. Δηλαδή ότι πρόκειται να συναντηθεί με την Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα, την οποία έχει ήδη προγραμματίσει να επισκεφθεί. Πράγματι, στις 25.4.2006 επισκέφθηκε την Ελλάδα, όμως κι αυτή η συνάντηση ματαιώθηκε, με τη δικαιολογία ότι γίνονταν διαδηλώσεις και η υπουργός, τηρώντας τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, απέκλεισε κάθε άλλη συνάντηση, πλην αυστηρώς εκείνων που είχαν προγραμματιστεί και είχαν να κάνουν με Ελληνες κυβερνητικούς παράγοντες».

https://www.protothema.gr/