Στη γραμμή διάψευσης των σεναρίων για πρόωρες εκλογές κινούνται τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές της ΝΔ και μάλιστα στη δημόσια συζήτηση όταν ανακύπτει το θέμα αυτό τότε διεξάγεται μια συζήτηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα χρεωθεί το «μουτζούρη» των πρόωρων εκλογών.

Καιροσκοπικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής γραμμής ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στο MEGA απέρριψε και μάλιστα κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής σε εθνικές κάλπες, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα λειτουργήσουμε καιροσκοπικά, δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές».

Μία μέρα πριν πάλι από τη συχνότητα του MEGA η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη διέψευσε τόσο το σενάριο των πρόωρων εκλογών όσο και του ανασχηματισμού υποστηρίζοντας ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες.

Άλλες προτεραιότητες

«Οι προτεραιότητες είναι άλλες. Δεν τελειώσαμε με την κρίση του κοροναϊού, είμαστε στην πρώτη φάση άρσης των μέτρων. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες κυβέρνησης και πρωθυπουργού. Και κυρίως η οικονομία, σε συνδυασμό με το να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» υπογράμμισε η κα Πελώνη.

Μάλιστα χρέωσε στο ΣΥΡΙΖΑ τα σχετικά σενάρια λέγοντας πως «η αντιπολίτευση επικαλείται συνεχώς εκλογές. Η κυβέρνηση δεν συζητά κάτι τέτοιο. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, ίσως συσπείρωσης» επισήμανε σχετικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ξόρκια

Στο ίδιο μήκος κύματος ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε ξόρκια του ΣΥΡΙΖΑ τις πρόωρες εκλογές.

«Ξόρκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Δεν εκφράζουν παρά μόνο τις φοβίες του και δεν υπάρχουν στα συρτάρια μας», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο vradini.gr προσθέτοντας πως «όλοι, άλλωστε, διερωτώνται σήμερα τι θα γινόταν εάν στις κρίσιμες, αυτές ώρες δεν κυβερνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

Ίσως …αναπόφευκτες

Πάντως στην επίσημη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ επίσης αποφεύγουν να θέσουν θέμα πρόωρων εκλογών αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκτιμήσει ότι θα γίνουν αναπόφευκτες εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην ίδια κατεύθυνση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών ότι «με δεδομένες τις μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και το κύμα ύφεσης ίσως να είναι και αναπόφευκτες».

Ο κ. Μητσοτάκης «δεν κλείνει αυτά τα σενάρια γιατί σκέφτεται ότι έτσι μπορεί να κερδίσει κάποιο χρόνο σε σχέση και με τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν», πρόσθεσε η κα Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για να μπορέσει να διαμορφώσει ένα νέο πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα στην κοινωνία».

Εθνική ανευθυνότητα

«Δεν ξέρω ποιος έθεσε το θέμα των εκλογών και γιατί. Για εμάς πάνω απ’ όλα είναι η υγεία» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο MEGA και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση:

«Ωστόσο, αν κάποιος αισθάνεται πολιτική αδυναμία ή αισθάνεται ότι έχει μπροστά του δύσκολη θάλασσα να το ομολογήσει στη Βουλή και μέσα από αυτή τη διαδικασία η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».

Κατά των πρόωρων εκλογών είναι και το ΚΙΝΑΛ.

«Εάν δεν έχει χαθεί το αίσθημα υπευθυνότητας, δεν θα γίνουν εκλογές» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, χαρακτηρίζοντας εθνική ανευθυνότητα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

https://www.in.gr/