Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λιγκ.

Λίγο πριν τις εκλογές η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άναψε το «πράσινο» φως για τη συμφωνία με τον Π.Α.Ο.Κ. και τον Ο.Φ.Η. Ωστόσο η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί και πλέον όλα είναι ανοιχτά αφού δεν έχει επισημοποιηθεί τίποτα.

Προ ημερών ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι χωρίς τα λεφτά της Ε.Ρ.Τ. δεν μπορεί να ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται ασφαλώς για «καμπανάκι» αφού βρισκόμαστε έναν περίπου μήνα πριν την πρώτη σέντρα.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» η τάση που υπάρχει είναι να απομακρυνθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Υπάρχει βέβαια και εισήγηση να προταθούν συμφωνίες με χαμηλότερο τίμημα προς τις ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. και Ο.Φ.Η. αλλά και τις ομάδες της Super League 2. Όσον αφορά την τελευταία υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για μείωση της τάξης του 20%.

Θυμίζουμε ότι η Ε.Ρ.Τ. έχει και την συμφωνία με τις επτά ΠΑΕ που είχε υπογραφεί από την περασμένη σεζόν. Το συνολικό κόστος του όλου εγχειρήματος ανέρχεται σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» στα 66 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό πρέπει να αναζητήσει η Ε.Ρ.Τ. στα ταμειακά της διαθέσιμα.

Επιπλέον πρέπει να γίνει αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Πρέπει να πούμε ότι η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. έχει παραγγείλει από την Grant Thornton την αποτίμηση των τηλεοπτικών και οικονομικών επιπτώσεων του προσυμφώνου που έχει υπογραφεί.

dailymedia.gr