«Τα «φέσια» της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις τράπεζες παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την Χαριλάου Τρικούπη να σηκώνει το γάντι.

Η απάντηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξεπέλυσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με ανακοίνωση του, κατηγορώντας τον πως «για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων», καθώς χρησιμοποιεί ως εργαλείο το θέμα των δανείων των κομμάτων.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπογραμμίζει ότι «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις.

Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Σχετικά με το δανεισμό του, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναφέρει ότι, «με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου».

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποστηρίζει ακόμη ότι «οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν.Έχουν ήδη τελειώσει……».

Μαξίμου: «Θράσος»

Το Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε συνέχεια στο θέμα, με την ενημέρωση να αναφέρει:

«Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. να θαφτούν οι ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια σχεδόν μισού δισ. ευρώ, τώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά ανεμπόδιστη στη διερεύνηση, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη όχι μόνο για τα δάνεια αλλά και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, με την οποία απαλλάσσονταν όλοι οι υπεύθυνοι, ζητούν από πάνω και τα ρέστα.

Έχουν το θράσος να ζητούν διαγραφή των δανείων τους και να ανακαλύπτουν πάλι πολιτικές διώξεις και σκευωρίες. Θα ήταν προτιμότερο να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες πότε και πώς θα ξεπληρώσουν τα φέσια τους».