Αγρίνιο: Με συμμετοχή η 1η Έκθεση Βιβλίου Αιτωλοακαρνάνων Συγγραφέων (Video – Photos)

Για πρώτη φορά, διοργανώνεται στο Αγρίνιο μια μεγάλη Έκθεση Βιβλίου αφιερωμένη στους Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς με πρωτοβουλία τεσσάρων Πολιτιστικών Συλλόγων

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγρινίου, στον χώρο της Παλαιάς Λαχαναγοράς και το ωράριο έχει διαμορφωθεί ως εξής: 10:00 – 13:30 και 18:00 – 21:00

Οι τέσσερις Πολιτιστικοί Σύλλογοι που πήραν την πολύ σπουδαία αυτή πρωτοβουλία είναι η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών, ο Σύλλογος Αγρινιωτών Αθηνών, ο Πολιτιστικός-Επιστημονικός Σύνδεσμος «Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο Πνευματικός Όμιλος Ναυπακτίων και Δωριέων.

Το AgrinioTimesTV ήταν εκεί και σας μεταφέρει βίντεο καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Όπως, δήλωσε ο Γιώργος Παπαναστασίου: «Με ξεχωριστή χαρά υποδεχόμαστε τους συμπατριώτες μας και παρουσιάζουμε τα έργα τους στο κοινό της πόλης.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία η Έκθεση των Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών.

Είναι τιμή να συγκεντρώνουμε σε έναν χώρο, σε μία έκθεση, το σύγχρονο λογοτεχνικό θησαυρό του τόπου μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία» .

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Ζώης, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Μπόκα και Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννιώτης, ο κος. Χρήστος Γαρουφαλής Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Αγρινίου, υποστηρίζοντας θερμά την έκθεση, παραχώρησε τον κατάλληλο χώρο και προσβλέπει στην ετήσια καθιέρωσή της ως σημαντικού πολιτιστικού θεσμού για την πόλη.

Εκείνο που τονίστηκε και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων είναι πως η έκθεση είναι ανοιχτή σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες Λογοτέχνες, Δημοσιογράφους, Συγγραφείς και Ποιητές που έχουν εκδώσει βιβλία (Πεζογραφήματα, Ποιητικές Συλλογές, Λευκώματα κ.λπ.), ανεξάρτητα από την ένταξή τους στους προαναφερθέντες Συλλόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές για να δηλώσουν συμμετοχή και να προσκομίσουν τα βιβλία τους έως μία ώρα πριν από τα εγκαίνια.

Στόχος

Η ευρεία συμμετοχή και η καθιέρωση της έκθεσης ως ετήσιου ραντεβού για την προβολή του πλούσιου λογοτεχνικού και συγγραφικού έργου των Αιτωλοακαρνάνων δημιουργών.

Προσδοκίες:

  • Η έκθεση να αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής
  • Να αποτελέσει πόλο έλξης για βιβλιόφιλους και λάτρεις της λογοτεχνίας
  • Να συμβάλει στην προβολή και διάδοση του έργου των Αιτωλοακαρνάνων συγγραφέων
  • Να καταστεί θεσμός, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής

 

Διαβάστε επίσης: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου – Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»: Μια επιτυχημένη Τελετή Βράβευσης (Photos)