Σιροπιαστός τραγανός μπακλαβάς που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας
Σιροπιαστός τραγανός μπακλαβάς που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.
#tsoulotip: Δε μεταφέρουμε τον μπακλαβά στο ψυγείο, διότι πανιάζουν τα φύλλα.
ΥΛΙΚΑ
Για τον μπακλαβά:
24 φύλλα κρούστας
500 γρ. καρύδια
400 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1+½ κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
¼ κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι:
420 ml νερό
350 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. μέλι
1 στικ κανέλα
Χυμό και φλούδες από μισό λεμόνι
Χυμό και φλούδες από μισό πορτοκάλι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Ινες4.9g20%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για το σιρόπι: Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό, συνεχίζουμε το βράσιμο για 6-7 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
9 Κόβουμε και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com