Το θέμα που προέκυψε αναφορικά με το δημοσίευμα εφημερίδας για τη στάση της Ε.Ρ.Τ. ενόψει πρεμιέρας Super League, έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις από το ότι δεν θα μεταδοθούν τρία ματς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», η Ε.Ρ.Τ. ενημέρωσε τη Λίγκα ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει τους αγώνες της πρεμιέρας Λαμία-Παναθηναϊκός, Άρης-Ο.Φ.Η. και Ατρόμητος-Λάρισα. Η Δημόσια τηλεόραση θέλει να διατηρήσει στο πρόγραμμά της τα εντός έδρας ματς τεσσάρων εκ των πέντε ομάδων (Άρη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη) με μείωση 12% με βάση τα περσινά συμφωνηθέντα και ουσιαστικά η συγκεκριμένη απειλή είναι μία κίνηση τακτικής και ένας μοχλός πίεσης.

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το τηλεοπτικό και το ενδεχόμενο να μη δείξει το προσεχές διήμερο τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το θέμα είναι το VAR, αφού σε περίπτωση που κάποιο ματς διεξαχθεί χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, δημιουργεί θέματα με τη χρήση του VAR και αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Θυμίζουμε ότι η NOVA θα είναι η εταιρεία παραγωγής για τα παιχνίδια του πρώτου γύρου σε ολόκληρη της Super League, κάτι που σημαίνει πως και αυτά των 5 της Ε.Ρ.Τ. θα έχουν παραγωγή από το συνδρομητικό κανάλι. Βάσει αυτού, το Άρης – Ο.Φ.Η. θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση, εκτός αν η Ε.Ρ.Τ. το πάει τελικά στα άκρα και κάνει πράξη την απειλή της.

Τονίζουμε ξανά, όμως, ότι το θέμα είναι πιο περίπλοκο αν δεν υπάρξει μετάδοση αγώνων, αφού δεν θα μπορεί να γίνει και χρήση του VAR.

capitano.gr