Ο Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει την αναβολή του αγώνα με την Λαμία σε περίπτωση που που υπάρξει ανάλογη απόφαση για το Ξάνθη – Παναιτωλικός.

Η ευρύτερη περιοχή της Ξάνθη βρίσκεται στο επίκεντρο του κορονοϊού κάτι που μπορεί να επηρεάσει την διεξαγωγή του αγώνα της Κυριακής μεταξύ της Ξάνθης και του Παναιτωλικού. Αν τελικά το ματς αναβληθεί θα είναι το δεύτερο της ακριτικής ομάδας που δεν θα διεξαχθεί και στο πλαίσιο αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος θα ζητήσει να αναβληθεί το ματς με την Λαμία.   

Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς πως έτσι δημιουργούνται συνθήκες ανισότητας για τους «κυανέρυθρους» στα play out, αφού οι αντίπαλοί του θα γνωρίζουν ήδη τα αποτελέσματα, με την Ξάνθη μάλιστα να χρωστάει κι ένα ματς αυτό με τον Ατρόμητο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ θα καταθέσει στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Superleague αίτημα για αναβολή της αναμέτρησης της Δευτέρας με τη Λαμία, σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη απόφαση της διοργανώτριας για το παιχνίδι Ξάνθη – Παναιτωλικός.

Καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στον ακριτικό νομό, όμως με ήδη ένα παιχνίδι της Ξάνθης να έχει αναβληθεί (αυτό με τον Ατρόμητο), σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει και με δεύτερη αναμέτρηση, δημιουργούνται αυτομάτως συνθήκες ανισότητας στην διαδικασία των play out.

Σε μια διοργάνωση, όπου τρεις ομάδες παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, δεν είναι δυνατόν, η μια εξ αυτών να δώσει τα παιχνίδια της γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των άλλων δύο.

Ζητούμε από την διοργανώτρια αρχή να διασφαλίσει τους όρους ισονομίας και να προστατεύσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. 

gazzetta.gr