Σε συμφωνία με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών προχώρησε η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. αναφορικά με το θέμα της μείωσης των συμβολαίων. Ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Εδώ και αρκετές μέρες διοίκηση και ποδοσφαιριστές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τις μειώσεις, που θα γίνουν στα συμβόλαιά τους, λόγω της απώλειας εσόδων από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών υπάρχει συμφωνία για το ύψος της μείωσης που θα αντιστοιχεί στο 12,5% του ετήσιου συμβολαίου (μείωση 50% για τον καθένα από τους 3 μήνες αναστολής, που σημαίνει 1,5 μισθός).

Η πρόταση της διοίκησης έχει δύο μέρη και αφορά τη μείωση επί του ετήσιου ποσού του συμβολαίου η οποία σε περίπτωση που η ομάδα καταφέρει και μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου θα πάρουν πίσω τα χρήματα της μείωσης, ενώ σε περίπτωση συμμετοχής σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, θα τους επιστραφεί ένα μεγάλο μέρος (1/3) του ποσού.

Στο σύνολο τους οι ποδοσφαιριστές έμειναν ικανοποιημένοι με την πρόταση που τους κατατέθηκε και απομένει να διευκρινιστούν κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις για να φτάσουμε στη συνολική συμφωνία.

Οι αρχηγοί της ομάδας, εκπροσωπώντας το σύνολο των παικτών, ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα με τη διοίκηση και συγκεκριμένα με τον αθλητικό διευθυντή, Μάριο Μπράνκο, δείχνοντας εξ αρχής διάθεση να αντιληφθούν το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες, λόγω του lockdown, αλλά και των μέτρων που θα ισχύσουν τόσο στα πλέι οφ, όσο και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μέσα στις επόμενες μέρες και πριν από την έναρξη των πλέι οφ θα κληθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να υπογράψουν τα νέα συμβόλαια, με το ποσό της μείωσης και τον αστερίσκο αναφορικά με την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων.

Αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είναι η μέχρι τώρα οικονομική συνέπεια της Π.Α.Ε. και του Ιβάν Σαββίδη απέναντι στους ποδοσφαιριστές, σ’ ότι αφορά το κομμάτι των πληρωμών συμβολαίων και έξτρα πριμ.

Σταύρος Σουντουλίδης – protothema.gr