Σοφιανός: «Η.Π.Α. και Ε.Ε. σπρώχνουν σε «διάλογο» και συνεκμετάλλευση» (Video)

Στο ρόλο των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. στα Ελληνοτουρκικά που οδηγούν προς τη συνεκμετάλλευση και στις ευθύνες των κυβερνήσεων για την έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Για τα Ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι Η.Π.Α. και Ε.Ε. παίρνουν το ρόλο του διαιτητή και σπρώχνουν την Ελλάδα σε έναν «διάλογο» με την Τουρκία για να διαμορφωθεί το κλίμα συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Πρόσθεσε ότι αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί και η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την Α.Ο.Ζ. και σημείωσε ότι απάντηση στην προκλητικότητα της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Α.Ο.Ζ. με την Αίγυπτο και να μην είναι «αλά καρτ» η ευαισθησία.

Για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια υπογράμμισε ότι φέρουν ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γα την έλλειψη ενός πανεθνικού σχεδιασμού προστασίας του λαού από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τους σεισμούς. Ειδικά για την Εύβοια σημείωσε ότι δεν έγιναν καθαρισμοί και διαπλατύνσεις ποταμών και χειμάρρων.

Σημείωσε ότι τα δισ. ευρώ του «σχεδίου Πισσαρίδη» για την ανάπτυξη θα δοθούν για τη στήριξη του κεφαλαίου και δεν θα πάει ούτε ευρώ στο σχεδιασμό θωράκισης της χώρας για να μην κλαίμε νεκρούς.

«Κάποτε πρέπει να ειπωθεί και καμία συγνώμη από τους κυβερνώντες», σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός.