Σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας «χτύπησε» η σπείρα του … «τηλεφώνου» που εξαπατά κυρίως ηλικιωμένους.

Όπως καταγγέλλει στο tempo24, κάτοικος χωριού της δυτικής Αχαΐας, τηλεφώνησαν στη μητέρα της, προσποιούμενοι ότι είχαν σχέση με συγγενικό της πρόσωπο. Τη στιγμή που επιχείρησαν να της ζητήσουν χρήματα, η ηλικιωμένη κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά την καταγγελία που έγινε στην Ηλεία. Όπου άγνωστος, προσποιούμενος φιλικό πρόσωπο ηλικιωμένης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιό της και με το πρόσχημα ότι θα εισπράξει περισσότερα από 40.000 ευρώ, ως αναδρομικά σύνταξης του αποβιώσαντος πατέρα του, τον έπεισε να καταθέσει το ποσό των 9.150 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ως δήθεν φόρο για την πληρωμή των αναδρομικών.

Τις τελευταίες ώρες δεκάδες είναι οι περιπτώσεις που καταγγέλλονται στην ασφάλεια Πατρών.

Οι τηλεφωνικές απάτες είναι σε έξαρση και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν οικονομικό αποτέλεσμα γι’ αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτούς, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην αναφέρουν προσωπικά τους στοιχεία ή κωδικούς για χρηματικές συναλλαγές.

Στόχος των δραστών είναι κυρίως, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και ηλικιωμένοι.

Η αστυνομία προειδοποιεί! Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να δώσει χρήματα και φυσικά να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

tempo24.gr