Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για περικοπές στις αποζημιώσεις των βουλευτών προκειμένου να ενισχυθούν τα ταμεία του κόμματος έφερε αντιδράσεις.

20 τουλάχιστον βουλευτές του κόμματος αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα και δεν καταβάλλουν το 40% της μηνιαίας αποζημίωσης στο κομματικό ταμείο, τονίζοντας ότι τα έξοδά τους είναι πολλά και ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Παράλληλα, δεν αποδέχονται να παραχωρήσουν στο κόμμα τους τρεις από τους πέντε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, σύμφωνα με εσωτερική οδηγία.

Στην ομάδα των 20 που αντιδρούν είναι νέοι βουλευτές, αλλά και πρωτοκλασάτοι πρώην υπουργοί, ενώ κοινό είναι το μέτωπο υπέρ των βουλευτών της επαρχίας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα έξοδα είναι μεγαλύτερα.

Το θέμα είχε συζητηθεί σε υψηλούς τόνους στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει στη συνέχεια επιστολή προς όλους τους βουλευτές, με την οποία τους καλεί να συμμορφωθούν άμεσα και τους υπενθυμίζει ότι όσοι μπήκαν στα ψηφοδέλτια ήταν ενήμεροι και είχαν συμφωνήσει με τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

instanews.gr