Συνέντευξη του υπ. Βουλευτή Αιτ/νίας με το ΚΙΝ.ΑΛ. Δ. Κωνσταντόπουλου

  1. Κύριε Κωνσταντόπουλε ποιο πιστεύετε είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Την Κυριακή διακυβεύεται η επόμενη μέρα και η προοπτική της πατρίδας μας. Έπειτα από μια χαμένη δεκαετία στην κρίση που εγκλώβισε τη χώρα η καταστροφική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (2004-2009), τα υπερπλεονάσματα για τα οποία δεσμεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπουν την ανάκαμψη της οικονομίας και συνακόλουθα την ανάπτυξη. Από την άλλη μεριά, η Νέα Δημοκρατία πορεύεται με τη λογική των οριζόντιων φοροελαφρύνσεων και χωρίς να γίνεται συγκεκριμένη στο ποιες δαπάνες θα περικόψει για να τις πετύχει. Ταυτόχρονα, δεν λέει κουβέντα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και βεβαίως για το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους και την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Επί της ουσίας, επενδύει σε μια ψήφο «αντιπάθειας» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ενισχύει την πόλωση διαμορφώνοντας συνθήκες διχασμού. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να διαβάσουν τις προτάσεις μας που περιγράφονται στο Σχέδιο Ελλάδα και να ψηφίσουν με γνώμονα την ανάγκη για εθνική ομοψυχία και συνεργασία. Το δίλημμα των εκλογών, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο. Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Το δίλημμα είναι ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή νέες περιπέτειες για την Ελλάδα, για την οικονομία, για τους θεσμούς.

 

 

  1. Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής;

Ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ για μια «Εθνική Ελλάδος». Να μας δώσουν τη δύναμη οι πολίτες να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Να μπορούμε να καθίσουμε στο κοινό τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και με ένα εθνικό σχέδιο που θα βασίζεται στο Σχέδιο Ελλάδα να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση. Ζητάμε τη θετική ψήφο των πολιτών στο «Σχέδιο Ελλάδα» που αποτελεί την πολιτική προγραμματική μας πρόταση. Μια δέσμη προοδευτικών προτάσεων, που έχει πυρήνα την κοινωνική δικαιοσύνη και στοχεύει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ώστε να διεκδικήσουμε άμεσα από τους εταίρους μας την αλλαγή των δεσμεύσεων, τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ. Το ενδεχόμενο να πάμε σε έναν άγονο δικομματισμό μόνο σε νέες περιπέτειες θα οδηγήσει τη χώρα.

 

  1. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα ποια στάση θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής;

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαστε δεκανίκι κανενός και ούτε θα γίνουμε. Το πατριωτικό μας καθήκον το κάναμε το 2009-2011. Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να προτάξουμε το Σχέδιο Ελλάδα  πάνω στο οποίο θα γίνει η όποια προγραμματική σύγκλιση. Άλλωστε η Καραμανλική δεξιά, σημερινή  συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμη για συγκυβέρνηση  με τη Νέα Δημοκρατία. Τους ενώνει το 2004 – 2009! Ομερτά και αφωνία για αυτό το διάστημα! Διότι, συνειδητά εξαίρεσαν την περίοδο αυτή από την εξεταστική επιτροπή που συνέστησαν στη Βουλή για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια, όταν εμείς επιμέναμε η περίοδος διερεύνησης να ξεκινά από το 2000. Δεν μας αφορούν οι υπουργικές καρέκλες. Άλλοι έγιναν διμηνίτες υπουργοί! Εμάς μας απασχολεί πως θα βγει οριστικά η χώρα από την κρίση και σε αυτό δεν θα βοηθήσει ένας άγονος σκληρός δικομματισμός. Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής. Να διασφαλίσουμε την εθνική συνεργασία.

 

  1. Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της Αιτωλοακαρνανίας τα επόμενα χρόνια;

 

Τα μεγάλα έργα, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και παρεμβάσεις που θα υπηρετούν την ολιστική ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Χρειάζεται να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα. Δηλαδή, το έργο Αμβρακία-Βόνιτσα, η κάθετη συνδετήρια Οδός Αγρινίου-Ιόνιας Οδού με σύνδεση Πλατυγιάλι και Ε65, η ανάπτυξη του λιμένα Πλατυγιαλίου, η παρα-Ιόνια οδός που θα συνδέσει το Μεσολόγγι με τον Αστακό και τον Μύτικα, ο οδικός άξονας Αγρινίου-Καρπενησίου, ο άξονας Ναυπάκτου-Θέρμου και ο διαγώνιος άξονας Ναύπακτος-Λαμία. Στο πλαίσιο στήριξης του πρωτογενή τομέα, χρειάζεται να βελτιωθούν οι εγγειοβελτιωτικές υποδομές, οι συνθήκες άρδευσης των καλλιεργειών και η αγροτική οδοποιία. Όπως χρειάζονται, επίσης, και στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη και ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της αλιείας. Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που θα υπηρετούν την ολιστική ανάπτυξη, τις οποίες αναλυτικά έχω παρουσιάσει στο αναπτυξιακό συνέδριο που είχε γίνει για την Αιτωλοακαρνανία, πέρυσι τέτοια εποχή, αυτές αφορούν σε τομείς που μπορούν να φέρουν επενδύσεις στον νομό, να δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην παραγωγή εγχώριου πλούτου. Στην κατεύθυνση αυτή ο σχεδιασμός μας πρέπει να βασιστεί σε πέντε άξονες: τον πρωτογενή τομέα, τον τομέα της ενέργειας, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση και μέσα από συνέργειες να προκαλέσουμε ένα άλμα ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας για την Αιτωλοακαρνανία.