Οι οδηγίες του περιοδικού «Tatler» για όσους θέλουν να ανοίξουν το 2019 τις πόρτες της high society

Για να αποκτήσει κανείς αίγλη που θα του ανοίξει τις πόρτες της «υψηλής κοινωνίας», καλό θα ήταν να επισκεφτεί την Αθήνα, να αποφεύγει τα λευκά κρασιά, εκτός της σαμπάνιας, και να τρώει ψωμί.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις συμβουλές που δίνει το περιοδικό «Tatler» στον οδηγό που δημοσίευσε για να μπει κανείς στην ανώτερη κοινωνική τάξη το 2019.

Το βρετανικό περιοδικό, που είναι γνωστό ως «κοινωνική βίβλος», σχολιάζει ότι πολλά πράγματα που μέχρι πέρυσι θεωρούνταν «must» για να συμπεριφέρεται κανείς ως μέλος της «υψηλής κοινωνίας» τώρα θα πρέπει να αποφεύγονται διά ροπάλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ταξίδια στη Γαλλία, τα οποία δεν συνιστώνται για το νέο έτος, εκτός αν προορισμός είναι το Παρίσι.

Αντίθετα, θεωρούνται «in» τα ταξίδια στην Αθήνα, όπως και στη Σουηδία και στις βόρειες χώρες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λευκά κρασιά, που ήταν πολύ «σικ» μέχρι πέρυσι, όμως για το 2019 θα είναι «ντεμοντέ» στην ανώτερη τάξη. «Κρατάει» ωστόσο σταθερά την αξία της η σαμπάνια.

Τα μέλη της κοινωνικής ελίτ το 2019 μεταξύ άλλων τρώνε πολύ ψωμί, χωρίς όμως να το βουτούν σε σάλτσα, πίνουν τσάι Yorkshire, παραγγέλνουν τηγανητά αβγά και έχουν στο σπίτι τους συσκευή που μετατρέπει το φυσικό νερό σε ανθρακούχο.

Στις ερωτικές σχέσεις τους είναι πιστοί, ενώ έχουν για καλύτερο φίλο άτομο πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Βασική προϋπόθεση είναι να εργάζονται και, αντί να διαβάζουν, να προτιμούν τα ακουστικά βιβλία (audiobooks).

Από τον οδηγό του περιοδικού δεν λείπουν αμφιλεγόμενα πράγματα που θεωρούνται «ανώτερης τάξης», όπως τα αγχολυτικά, τα χάπια για το στομάχι και η… ουρική αρθρίτιδα, που είναι γνωστή ως ποδάγρα.

Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να αποφεύγει κανείς, πάντα σύμφωνα με το «Tatler», είναι τα υγρά μαντιλάκια, τα στοματικά διαλύματα, οτιδήποτε σχετίζεται με τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, τα iPads, το Tinder και η δίαιτα. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα πολύπλοκα κοκτέιλ τζιν τόνικ, αλλά και η απάντηση «είμαι εντάξει, ευχαριστώ» όταν σε κάποιον προσφέρεται ποτό.

Τέλος, δεν θεωρείται ιδιαίτερα στιλάτο ένας άντρας να παντρεύεται μια γυναίκα μόνο για τα λεφτά της αλλά ούτε και πολύ μικρότερης ηλικίας γυναίκα για να την επιδεικνύει.

Βασίλης Χονδρογιάννης – espressonews.gr