Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έκανε… μπάσιμο για τη διεκδίκηση της έκτης τηλεοπτικής άδειας γενικού περιεχομένου. Ήταν μια είδηση που έσκασε σα βόμβα στα τηλεοπτικά πράγματα αφού ο εφοπλιστής δεν είχε δείξει ότι ενδιαφερόταν για κάποια άδεια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε και την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και το ΕΣΡ καλείται να αποφασίσει αν θα λάβει τελικά άδεια γενικού περιεχομένου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ένας από τους τέσσερις επιχειρηματίες που είχαν λάβει άδεια κατά την πρώτη διαδικασία της δημοπρασίας.

Μάλιστα το τίμημα που είχε καταβάλει έφτασε τα 73 εκατομμύρια ευρώ. Η κίνηση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού θέτει νέα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εφόσον πάρει τελικά άδεια, τρεις ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων θα είναι και καναλάρχες. Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέχει τον ΣΚΑΪ και είναι μεγαλομέτοχος στον Παναθηναϊκό και ο Ιβάν Σαββίδης που έχει το Open TV είναι και ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ. Μένει να δούμε αν θα γίνει κάποια κίνηση και για την έβδομη άδεια που είχε προκηρυχθεί αλλά είχε μείνει ορφανή μετά το τέλος της πρώτης διαδικασίας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων θα κάνει την κίνησή του μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη οι δύο άδειες θα έμειναν ορφανές από την πρώτη διαδικασία θα μείνει προς διεκδίκηση μέχρι την προκήρυξη των θεματικών αδειών.

dailymedia.gr