Μετά από μεγάλες προσπάθειες και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 30/5/2019 δόθηκαν για φέτος 270 εκ. ευρώ έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δωρεάν θέση σε σταθμό.

Σύμφωνα και με τα χθεσινά αποτελέσματα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκπλήρωσε την υπόσχεσή του.

Το 2015 παραλάβαμε μόνο 79.000 θέσεις για παιδιά με δωρεάν είσοδο, προϋπολογισμού 172 εκ. ευρώ και μέσα σε 4 χρόνια φέτος αυξήθηκε σε 270 εκ. ευρώ και 155.000 θέσεις (αύξηση 80%).

Η ΝΔ αφού γελοιοποιήθηκε ως αντιπολίτευση υποσχόμενη 180 ευρώ σε κάθε παιδί, ενώ γνώριζε ότι το κράτος πλήρωνε ήδη 210 ευρώ κατά μέσο όρο, στη συνέχεια «ξεχνά» ότι για πρώτη φορά και με πολύ μεγάλο αγώνα της προηγούμενης κυβέρνησης έγινε πράξη η είσοδος όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το πρόβλημα που πρέπει από εδώ και στο εξής να λύσουμε είναι η επάρκεια θέσεων για τη φιλοξενία των παιδιών που παίρνουν vouchers,κυρίως δε η επάρκεια στους δημοτικούς σταθμούς, που είναι η δημόσια παροχή για το παιδί.

Ελπίζουμε οι δήμοι να αγκαλιάσουν τη προσπάθεια που έγινε για να αυξήσουν τις θέσεις που διαθέτουν, αξιοποιώντας τα προγράμματα που έχουν εγκριθεί για την ίδρυση και αναβάθμιση παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών και κυρίως νέων βρεφικών τμημάτων.

Ο Δήμος Αγρινίου με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών τον Απρίλη 2019 και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ πήρε 950.000 ευρώ για την αναβάθμιση βρεφονηπιακών σταθμών τα οποία πρέπει άμεσα να αξιοποιήσει και να δημιουργήσει νέα βρεφικά τμήματα