Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας, κ. Γιαβρόγλου, αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς 9 υπό κατάργηση ΤΕΙ στα φετινά μηχανογραφικά των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης του Σύριζα αλλά και τις κατατεθειμένες τροπολογίες μου (για τη λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά κωφεύει, αφαιρώντας από την Αιτωλοακαρνανία καθοριστικούς παράγοντες Ανάπτυξης και Προόδου.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά των μαθητών τα 9 υπό κρίση ΤΕΙ, καλούμε το Υπουργείο να άρει την ως άνω αδικία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, επεκτείνοντας την ως άνω ρύθμιση και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.