«Μην το παίρνουμε στα αστεία» τόνισε ο καθηγητής – Στους 152 οι νεκροί, 2.744 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – 32 διασωληνωμένοι – Οκτώ υποψήφια εμβόλια στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Άλλα 18 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, με τα 12, όπως είπε, να αφορούν σε ευαίσθητες ομάδες και τα επτά εξ αυτών, μάλιστα, στην ίδια οικογένεια.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 2.744. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο και συνολικά 152 στη χώρα μας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το Χονγκ Κονγκ στην αναζήτηση θεραπείας, ενώ υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια φυσιολογική χαλάρωση και συνέστησε την προσοχή όλων. «Μην το παίρνουμε στα αστεία» τόνισε, ενώ στη συνέχεια είπε ότι είδε πολύ κόσμο να μην χρησιμοποεί σωστά τη μάσκα. Επέμεινε στην ανάγκη ταυτόχρονης χρήσης αντισηπτικού, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν, όσο είναι εφικτό, τα μέσα μεταφοράς.

protothema.gr