Το Σάββατο 17/11/2018 και ώρα 15:00 ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας της ομάδας μας με αντίπαλο τον Α.Ο. Αρχοντοχωρίου στο γήπεδο Ελαιοφύτου. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Λάμπρου με βοηθούς τον Γαλανόπουλο και τον Κακατσίδη.

Οι ομάδες μας βγήκαν κανονικά για ζέσταμα μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ παραδόθηκαν κανονικά στον διαιτητή όλα τα απαραίτητα έγγραφα (δελτία ποδοσφαιριστών, καταστάσεις υγείας, πράξη συναίνεσης). Ένα τέταρτο πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής και οι βοηθοί του διαπίστωσαν ότι έλλειπε το έγγραφο πράξης συναίνεσης των ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Αρχοντοχωρίου και εκεί ξεκίνησαν όλα τα ωραία.

Ο διαιτητής κ. Λάμπρου ενημέρωσε την ομάδα του Αρχοντοχωρίου ότι έχουν στην διάθεση τους 15 λεπτά για να βρουν και να φέρουν το έγγραφο για να ξεκινήσει ο αγώνας. Παρόλο που τα 15 λεπτά παρήλθαν ο διαιτητής με δική του πρωτοβουλία (?) έδωσε ακόμα 15 λεπτά στους ιθύνοντες της ομάδας να φέρουν το έγγραφο.

Παρόλο που και αυτός ο χρόνος εξαντλήθηκε ο διαιτητής ενώ στην αρχή ήταν κάθετος για την μη έναρξη του αγώνα από την παρέλευση του 15λέπτου περιέργως και ίσως από τηλεφωνικό επηρεασμό ανέμενε ακόμα 8 λεπτά μέχρι να φτάσει το έγγραφο το οποίο εστάλη σε μορφή φωτογραφίας σε κινητό τηλέφωνο και εκτυπώθηκε σε κοντινό κατάστημα.

Έγγραφο το οποίο κανείς δεν είδε εκτός του διαιτητή που πήρε και την απόφαση να ξεκινήσει τον αγώνα στις 15:27. Στο φύλλο αγώνος αυθαίρετα δεν έγραψε τους πραγματικούς χρόνους έναρξης και λήξης αλλά ούτε ότι παρέλαβε το έγγραφο φωτοτυπημένο.

Τελικά ο χρόνος έναρξης αγώνος σε περίπτωση έλλειψης εγγράφων είναι αόριστος ή απεριόριστος και ποιος τελικά τον ορίζει;
Τα επίσημα έγγραφα του αγώνα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή φωτοτυπημένα και μη επικυρωμένα;
Και τέλος οι «άρχοντες» – διαιτητές του αγώνα είναι γνώστες των κανονισμών ή ενεργούν αυθαιρέτως και κατά περίπτωση;

Υ.γ. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του μήπως και επιτέλους αλλάξει κάτι προς το καλό του ποδοσφαίρου το οποίο χρόνο με το χρόνο φθίνει ποιοτικά αλλά και ποσοτικά.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ