Ο κ. Μητσοτάκης, σε αντίθεση με άλλους πρωθυπουργούς της παράταξής του που συνέβαλαν στην εξέλιξη της μεταδικτατορικής δημοκρατίας, θέλει να υπερβεί τη μεταπολίτευση, επιστρέφοντας στην προδικτατορική περίοδο και σε εποχές των ιδιώνυμων.

Σπέρνει με σκοτεινές μεθόδους τοξικότητα και διχασμό και, μπροστά στα επίχειρα της πολιτικής του, προσπαθεί να ταμπουρωθεί πίσω απ’ τις ασπίδες των ΜΑΤ, προκειμένου με τον εκφοβισμό να κρύψει τον δικό του φόβο για τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Μπροστά στις σημαντικές εξελίξεις στο Αιγαίο και επέκεινα, αρνήθηκε τις προτάσεις που θα οδηγούσαν σ’ ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, επιδεικνύοντας κόμπλεξ απέναντι στη αξιοποίηση της πείρας αλλά και της διεθνούς εμβέλειας του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη συμβολή των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Αν ερωτοτροπεί με τον πειρασμό να προσεγγίσει τυχόν διαπραγμάτευση με τον συνήθη τρόπο που το κάνει στο εσωτερικό, με deals δηλαδή κάτω απ’ το τραπέζι, τότε να είναι σίγουρος ότι θα έχει το ακριβώς αντίθετο της συναίνεσης.

Τοποθέτηση του Γ. Βαρεμένου
στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ TV “Καλοκαίρι μαζί”