Η Πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Ντε Βιλμέες ανακοίνωσε την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να “μειώσει τον χρόνο αναμονής για κλινικές δοκιμές σε εμβόλια και νέα φάρμακα“.

Ως εκ τούτου “κλινικές δοκιμές εμβολίων και νέων φαρμάκων μπορούν τώρα να ξεκινήσουν τέσσερις ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας AFMPS, ενώ η ως τώρα περίοδος αναμονής ήταν δύο εβδομάδες έως ένα μήνα“, εξήγησε η πρωθυπουργός. “Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα ταλέντα και τις δεξιότητες στη χώρα μας στον φαρμακευτικό τομέα, διότι όλες οι δυνάμεις είναι απαραίτητες σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον COVID19“, σημείωσε.

Ανακοίνωσε δε την πρόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δημιουργήσει στο Βέλγιο “μονάδα για την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών“, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή κλινικών μελετών επιταχύνοντας έτσι την έρευνα και θα χρηματοδοτηθεί μέσω εταιρικής σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον το Βέλγιο στοχεύει να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά του να διεξάγει τεστ για τον COVID19 και να φτάσει τα 10.000 ημερησίως (από 3000 ανά ημέρα ως την περασμένη εβδομάδα).

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ – real.gr