Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των S-400 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο, τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας που αγόρασε και σταδιακά παραλαμβάνει η Τουρκία, αναμένεται να εγκατασταθούν το Δεκέμβριο, αποκαλύπτοντας νέες πληροφορίες σχετικά με την επιχειρησιακή λειτουργία τους.

Ειδικότερα, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, που είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, έδωσε το παρών, όπως ήταν αναμενόμενο, στην έκθεση Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας Technofest 2019, που διεξάγεται στην γείτονα χώρα.

 

Η «αποκάλυψη» Ντεμίρ

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε ερώτηση που του τέθηκε από το CNNTurk, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των S-400 στην Τουρκία, ο Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε πως τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας αναμένεται να εγκατασταθούν, στις προβλεπόμενες θέσεις λειτουργίας τους, το Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούλιο ότι «τον Απρίλιο του 2020 τα πυραυλικά αυτά συστήματα αεροπορικής άμυνας θα είναι λειτουργικά και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Συνεπώς, αν ληφθούν υπόψη οι τοποθετήσεις τόσο του Ντεμίρ όσο και του Ερντογάν, γίνεται διακριτό το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη των S-400 στην Τουρκία (εκκρεμεί μόνο η τρίτη φάση παραδόσεων), για την εγκατάσταση τους και για την επιχειρησιακή λειτουργία τους.

Με πληροφορίες από: Hurriyet / Φωτογραφία Reuters

onalert.gr