Από περιοχή του κέντρου της Αθήνας είχε κλαπεί το αυτοκίνητο των δραστών. Το αυτοκίνητο φυλασσόταν σε κρησφύγετο με γκαράζ ή καλυμμένο με κουκούλα στο δρόμο. Οι τρομοκράτες παρακολουθούσαν το κτίριο του ΣΚΑΙ και σχεδίαζαν καιρό την επίθεση. Οι κάμερες θα δώσουν απαντήσεις για την ταυτότητα των δραστών.

Νέα στοιχεία για τη βόμβα στο ΣΚΑΪ έρχονται από την αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες είχε κλαπεί από τις 18 Νοεμβρίου από περιοχή του κέντρου της Αθήνας και χρησιμοποιήθηκε την… κατάλληλη στιγμή!

Σύμφωνα με τις αρχές οι δράστες φέρεται να το είχαν σε κρησφύγετο το οποίο διέθετε γκαράζ ή βρισκόταν σε κάποιο δρόμο της Αθήνας καλυμμένο με κουκούλα ώστε να μην γίνει αντιληπτό ότι είχε κλαπεί.

Μάλιστα το γεγονός ότι η κλοπή του αυτοκινήτου είχε γίνει ένα μήνα πριν δείχνει πως οι δράστες ετοίμαζαν πολύ καιρό την βόμβα στο ΣΚΑΪ και τα είχαν όλα στην εντέλεια. Παράλληλα οι δράστες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν πολύ καιρό το κτίριο του ΣΚΑΪ, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι να τοποθετήσουν την βόμβα.

Στο μεταξύ φύλλο και φτερό έχουν κάνει τις κάμερες γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΪ οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής και έχουν σε εικόνα τόσο το αυτοκίνητο, όσο και την μοτοσυκλέτα των τρομοκρατιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ερευνώντας ενδελεχώς τις εικόνες από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην Λ. Εθνάρχου Μακαρίου, εντόπισαν τις επίμαχες ώρες να κινείται στο συγκεκριμένο οδικό άξονα με κατεύθυνση την Αθήνα ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα, λίγα λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην “Zougla” και τον “ΑΝΤ 1”.

Στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμούν πως πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, προκειμένου να προσεγγίσουν το κτήριο του ΣΚΑΪ και στη συνέχεια να κρεμάσουν την ισχυρή βόμβα στα κιγκλιδώματα του οδοστρώματος και μάλιστα με τρόπο τέτοιο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος να κατευθυνθεί στο κτήριο του ομίλου, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Παράλληλα στην ίδια εικόνα έχει αποτυπωθεί και μια μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, οι οποίοι ακολουθούν από απόσταση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, οδηγός και συνοδηγός.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – newsit.gr