Ο Αχιλλέας, είναι ένας από τους ξεχωριστούς γάτους του περίφημου μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, όπως δήλωσε η αρμόδια κτηνίατρος του μουσείου Άννα Κοτνράτιεβα. Ο γάτος Αχιλλέας θα κάνει τα δικά του προγνωστικά για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Μουντιάλ της Ρωσίας από την πόλη διαμονής του.

Ο Αχιλλέας, ένας κατάλευκος, κουφός γάτος, θα προβλέψει ποιος θα είναι ο νικητής του πρώτου ποδοσφαιρικού αγώνα του Μουντιάλ 2018 που ξεκινάει στις 14 Ιουνίου.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανάπτυξης Τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης, η «πρόγνωση» θα γίνει μια ημέρα πριν συναντηθούν στο στάδιο «Λουζνικί» της Μόσχας οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.

«Στις 13 Ιουνίου στις 14.00, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στο Σπίτι των Δημοσιογράφων, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του κέντρου τύπου της Αγίας Πετρούπολης, ο γάτος- μάντης του Ερμιτάζ Αχιλλέας θα επιλέξει την ομάδα που θα νικήσει στον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ερμιτάζ είναι γεμάτο από γάτες που λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Οι γάτες είναι απόγονοι εκείνων που ζούσαν στα Χειμερινά Ανάκτορα από τον 17ο αιώνα, επί Μεγάλου Πέτρου. Σήμερα, περίπου 70 γάτες προστατεύουν το μουσείο από τα ποντίκια, υπό τη φροντίδα μιας ομάδας με επικεφαλής την κ. Κοντρατίεβα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – EURONEWS