Χριστίνα Σταρακά: «Εμπαιγμός προς την κοινωνία του Αγρινίου οι ενέργειες Κικίλια για το παλαιό Νοσοκομείο»

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσει, επί της ουσίας, την χρηματοδότηση του παλιού Νοσοκομείου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, έκανε την εξής δήλωση:

«Η αξιοποίηση των χώρων του παλιού Νοσοκομείου, συνιστά αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή στις 6 Μαΐου του 2019 υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 6ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου η οποία προβλέπει την αναδιαμόρφωση τμημάτων του κτηρίου με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο στόχευε σε ένα κτήριο λειτουργικό το οποίο θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή. Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά, αντί να δρομολογηθεί η δημοπράτηση του, το έργο φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες. 

Μόνο ως απαράδεκτη και επικίνδυνη,  μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Υπουργού Υγείας να περικόψει το ποσό των 950.000 € από το αρχικό ποσό του 1.000.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων! Επί της ουσίας δηλαδή να διαθέσει 50.000 ευρώ για το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου! Η παράταξη μας καταγγέλλει την ενέργεια αυτή η οποία αποτελεί εμπαιγμό προς την τοπική κοινωνία και τους αγώνες που έχει κάνει ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού Νοσοκομείου και να πάψει να είναι ένα κενό μέσα στον αστικό ιστό. 

Καλούμε τον Υπουργό να πάρει πίσω την απόφαση του και την Περιφέρεια και τον Δήμο Αγρινίου να δράσουν προς όφελος των πολιτών πέρα από κομματικές τοποθετήσεις και σκοπιμότητες».

 

 

Χριστίνα Σταρακά: «Να σταματήσει επιτέλους το «ράβε –ξήλωνε» με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου» 

Με αφορμή την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο, η επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε τα εξής :

«Δυστυχώς οι εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκουν για ακόμη μια φορά απροετοίμαστο το Αγρίνιο. Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την αναστολή λειτουργίας του ιδρυθέντος Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής, αποτελεί ξεκάθαρα μια περίπτωση εξαπάτησης από την κυβέρνηση.

Αντί η κυβέρνηση και η Υπουργός να εξασφαλίσουν τα μέσα και τους πόρους για την λειτουργία του Τμήματος προχωρούν εν κρυπτώ σε ενέργειες που υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής στην περιοχή.
Η κοινωνία του Αγρινίου δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τέτοιες συμπεριφορές.

 Έχει κουραστεί από το «ράβε – ξήλωνε» της κεντρικής εξουσίας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, έχει κουραστεί να είναι πάντα το Αγρίνιο μέσα σε κάθε υποτιθέμενη «μεταρρύθμιση» που καταλήγει σε καταργήσεις και απομακρύνσεις τμημάτων. Ποιος ξεχνά ότι μόνο ένα Πανεπιστήμιο υπήρξε άμεσο θύμα της περιβόητης «μεταρρύθμισης» Αρβανιτόπουλου κι αυτό ήταν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας;

Ως Δημοτική παράταξη, θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου δυο φορές το ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, προκειμένου από κοινού να χαράξουμε μια στρατηγική για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και γίναμε ακροατές καθησυχαστικών δηλώσεων από την πλευρά του δημάρχου και θεατές της γνωστής παράστασης, της γεμάτης αισιοδοξία, που συνοψίζεται στο «είμαστε σε επαφές, κάνουμε ότι είναι δυνατόν, έχουμε καλή συνεργασία με το υπουργείο, θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Έστω και τώρα, καλούμε τον Δήμαρχο, να προβεί σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δράσουμε από κοινού για το καλό του Αγρινίου».