Υπό τον πλήρη έλεγχο του Τζίγκερ o Alpha TV, ο Alpha 98.9 και ο Alpha 96.5

Νέα εποχή για τον τηλεοπτικό σταθμό και τα δύο ραδιόφωνα.

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη πέρασε πλέον το 100% των μετοχών του Alpha και των ραδιοσταθμών του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα ποσοστά που είχε ο Δημήτρης Κοντομηνάς τόσο στην «Nevine Holdings Limited» (49,9%), εταιρεία που συνέστησε από κοινού με την Motor Oil για τον έλεγχο του ομίλου, όσο και στην «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.» (24,95%) που λειτουργεί το κανάλι, μετά το «deal» του περσινού Οκτωβρίου, πέρασαν στην κυριότητα της Motor Oil.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει, παράλληλα, το τέλος μιας εποχής για τον Alpha TV, τον Alpha 98.9 και τον Alpha 96.5. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν μοναδικός ή απλός μέτοχος στα τρία ΜΜΕ από το ξεκίνημά τους πριν 20 χρόνια, και είχε συνεχή παρουσία μέχρι σήμερα. Ωστόσο, παρά την αποχώρησή του από τον Alpha παραμένει στο τηλεοπτικό τοπίο, διατηρώντας τον έλεγχο του (τοπικού) Channel 9 και του Καναλιού 9 Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του Βαρδινογιάννη λένε πως, αφού πρώτα συμμάζεψαν το μαγαζί, ετοιμάζονται για τη μεγάλη αντεπίθεση ώστε του χρόνου το κανάλι να χτυπήσει ξανά πρωτιά. Είναι έτοιμοι να ρίξουν στη μυθοπλασία, περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, η οικογένεια Βαρδινογιάννη διαθέτει πλέον δύο τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τον Alpha και το Star.

e-tetradio.gr