28η Οκτωβρίου στο μαρτυρικό Μάτι! Γλίτωσε από τη φονική φωτιά του Ιουλίου, αλλά οι φλόγες μετέτρεψαν το σπίτι της γυναίκας αυτής σε αποκαΐδια.

Αυτό δεν έκαμψε το πατριωτικό της φρόνημα, καθώς ύψωσε τη γαλανόλευκη στην καμμένη ιδιοκτησία της στο Μάτι να κυματίζει περήφανα την 28η Οκτωβρίου.

Με την πράξη της αυτή η Ελληνίδα στέλνει, ακούσια ή εκούσια, και μία ισχυρή υπενθύμιση προς την Πολιτεία για τις ευθύνες της προς τους πολίτες, που επλήγησαν την 23η Ιουλίου 2018, χάνοντας περιουσίες ή το πλέον σημαντικό, δικούς τους ανθρώπους.

Την εικόνα δημοσιοποίησε ο χρήστης του Facebook, Σπύρος Κρεμεζής, που δηλώνει γείτονάς της και έκανε λόγο για μία απλή αλλά συγκλονιστική διακήρυξη πατριωτισμού:

«Απλή αλλά συγκλονιστική διακήρυξη πατριωτισμού, από μια γειτόνισσα στο Μάτι.

Έχει κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένη με το ελληνικό κράτος. Αλλά η Ελλάδα της ψυχής της δεν ταυτίζεται με το νεοελληνικό κράτος της καθημερινότητάς της.

Έχει συναίσθηση των αιώνων ιστορίας πίσω της, των νεκρών που πότισαν με το αίμα τους αυτή τη Σημαία, και της τιμής που τους οφείλουμε όλοι. Δεν αφήνει τα πρόσκαιρα να επισκιάσουν τα αιώνια, και υψώνει τη Σημαία στο καμένο σπίτι της.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα», καταλήγει στην ανάρτησή του.

newsit.gr