Εξομολογήσεις μπαμπά Βαρουφάκη: «Ο Γιάνης ήταν πολύ δύσκολο παιδί, έχω πει στη Δανάη να πηγαίνει από πίσω του γιατί δεν τη βλέπω καλά»! (δείτε συλλεκτικές φώτος)

varoufakis1_0

Για τα παιδικά χρόνια του Γιάνη Βαρουφάκη, τα όσα του εκμυστηρεύεται και την σχέση του με τον Τσίπρα, μίλησε ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών, Γιώργος στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είναι 90 ετών και ζει μια έντονη ζωή. «Κάθε μέρα πάω γραφείο, πισίνα, κάνω ομιλίες και ακολουθώ αυτό που είπε κάποτε ο Τζέιμς Ντιν: κάντε όνειρα σαν να είστε αθάνατοι. Κι εγώ ακόμα κάνω όνειρα» λέει ο Γιώργος Βαρουφάκης. Ειναι ένας άνθρωπος με παιδεία, πρόεδρος της Χαλυβουργικής και έχει ζήσει τρεις γενιές Αγγελόπουλων. Μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής», την ημέρα της προσθήκης Τσακαλώτου στο διαπραγματευτικό σχήμα και τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπούν για συμπαράσταση στον Γιάνη.

«Θα αποκηρύξω τον γιο μου για να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα» λέει χαριτολογώντας. Ο Γιώργος Βαρουφάκης ζει μόνος από το 2008 που πέθανε η αγάπη της ζωής του, όπου λέει ο ίδιος μιλώντας για την Ελένη του.

«Με την Ελένη μου γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, όταν είχα βγει από τη Μακρόνησο. Σπουδάζαμε χημεία στο Χημικό Αθηνών. Πήραμε το δίπλωμα και το ’54 παντρευτήκαμε. Η ζωή μας ήταν πολύ όμορφη». Ο ίδιος δηλώνει επαναστάτης, πάντα αριστερός που δεν έβαζε ποτέ νερό στο κρασί του.

Μιλώντας για τον γιο του λέει: «Ο Γιάνης ήταν ένα πολύ δύσκολο παιδί. Ετσι ήταν ο χαρακτήρας του. Στην τετάρτη δημοτικού έβγαλε το ένα ν. Η δασκάλα του το θεώρησε ορθογραφικό λάθος και του έκοψε δύο βαθμούς στα 10. Οταν του είπα: Γιατί Γιάνη; Μου απάντησε: Υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι ο Γιάνης πρέπει να έχει δύο ν;» Η σχέση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον πατέρα του είναι πολύ στενή, όπως αποκαλύπτει ο κ. Γιώργος Βαρουφάκης:

«Μπαμπά μου είναι πάρα πολύ δύσκολα, κουράζομαι πάρα πολύ. Με πήρε του Αγίου Γεωργίου από τη Λετονία και μου λέει: …”ήθελα να μάθω και πώς είσαι μπαμπά μου”. Με συγκίνησε. Με λατρεύει. Με έπαιρνε από την Αμερική, όταν δίδασκε, για να μου πει ότι είχε την ανάγκη να με ακούσει…».

Για την κόντρα που έγινε ο Γιάνης Βαρουφάκης με αρκετούς ξένους εκπροσώπους άλλων χωρών και τα όσα έχουν γίνει τελευταία, ο πατέρας του τονίζει  «Θέλουν να τον υποτιμήσουν, να τον υποβιβάσουν. Γιατί είναι άξιος, δεν τους πάει. Δεν τους ταιριάζει. Για αυτό τον χτυπούν, είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνο τώρα. Φυσικά και ξέρω και εγώ και ο κόσμος ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μου λέει μπαμπά είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά όταν παλεύεις πετυχαίνεις.
Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Ζητά αυτό που πρέπει και δεν κάνει πίσω. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο. Φυσικά και του αξίζει η θέση στην οποία είναι. Μιλάει ως Ελληνας και όχι ως κόμμα. Μπορεί να βγει και με κόμμα, αλλά όταν μιλά, μιλά ως Ελληνας. Ομως είναι σκληρή η πορεία που ακολουθεί».

Για την σχέση του γιου του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Βαρουφάκης δηλώνει «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη. Ο γιος μου είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος. Αυτό που λέει, αυτό και κάνει. Παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Αυτός είναι που έδινε πάντα γραμμή στον πρωθυπουργό και για αυτό εκείνος τον αγαπά πολύ. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να τον αδειάσει».

Για το ντύσιμο του, τις γραβάτες που δεν βάζει,. τις… επιτυχίες του στις γυναίκες του και την σύζυγο του Δανάη Στράτου δηλώνει ο πατέρας του Ελληνα ΥΠΟΙΚ «Νομίζω ότι το ντύσιμο του αρέσει. Τον έχουν αγαπήσει όλες και όλοι. Η Λαγκάρντ πολύ και όλες οι γυναίκες. Ευρωπαίες και Ελληνίδες. Και έχω πει στην Δανάη: πήγαινε από πίσω του γιατί δεν σε βλέπω καλά. Η Δανάη του φέρθηκε και του φέρεται πολύ καλά. Το ότι δεν βάζει γραβάτα, δεν είναι πρόκληση. Ετσι είναι. Μου λένε πολλοί: κύριε Βαρουφάκη, εσείς με γραβάτα; τους απαντώ: το παιδί μου δεν φορά γραβάτα γιατί δεν έχει, της πήρα όλες εγώ. Οπως καταλαβαίνεται, εγώ είμαι πιο τρελός από εκείνον».

ΒαρουφάκηςΒαρουφάκης

Eθνος της Κυριακής