Και το εξηγούν: Το 63% των ανδρών και το 40% των γυναικών που δεν μπορούν να μείνουν πιστοί στην ή στον σύντροφό τους, έχουν μία μετάλλαξη στα γονίδιά τους. Και το υπόλοιπο ποσοστό των απίστων έχει ψυχολογικούς λόγους που συνδέονται άμεσα και μόνο με το χρήμα!
Η ομάδα τού καθηγητή Δρ. Brendan P. Zietisch του University of Queensland στην Αυστραλία, έκανε μία μεγάλη μελέτη στην Φινλανδία με 7.378 διδύμους, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ως 49 ετών, και διαπίστωσε ότι στο θέμα της απιστίας τα ομοζυγωτικά δίδυμα είχαν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Βρήκε επίσης ότι το γονίδιο που έχει σχέση με την ορμόνη βασοπρεσίνη στους απίστους παρουσίαζε μια μετάλλαξη.
Από την πλευρά της, η Δρ. Christin Munsch του Πανεπιστημίου Cornell ,έκανε την δική της έρευνα σχετικά με την απιστία και το χρήμα και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: Πρώτον, η γυναίκα που εξαρτάται οικονομικά από τον άνδρα δεν είναι άπιστη, ενώ μεγάλα ποσοστά απιστίας παρατηρήθηκαν στους άνδρες που εξαρτώνται οικονομικά από τις γυναίκες τους. Δεύτερον, οι άνδρες που έχουν πολλά χρήματα τείνουν περισσότερο στην απιστία από τους άλλους. Τρίτον, τα ζευγάρια που κανένας από τους δύο δεν τείνει προς την απιστία είναι αυτά που η γυναίκα και ο άνδρας είναι οικονομικά ισότιμοι.
iatropedia.gr