Η αστυνομία για την σύλληψη του 33χρονου στο Αγρίνιο για διακεκριμένες κλοπές

 

Συνελήφθη, χθες (2-6-2015) νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί ο 33χρονος, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Αγρίνιο και προσποιούμενος τον πελάτη αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη στο Αγρίνιο, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε διαπράξει άλλες (6) κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις (17-4-2015) μέχρι και τις (2-6-2015), σε διάφορες περιοχές της Ακαρνανίας, κατά τις οποίες είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα (800) ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 33χρονος παρουσιαζόταν στους παθόντες και ζητούσε από αυτούς είτε να ανταλλάξει χαρτονομίσματα των εκατό (100) ευρώ με ίσης αξίας χαρτονομίσματα μικρότερης ονομαστικής αξίας, τα οποία αφαιρούσε πριν την ανταλλαγή τους, είτε ζητούσε να αγοράσει προϊόντα από τα καταστήματα και εν συνεχεία αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές τους.