Θρήνος για το γελαστό παιδί του Θέρμου. Ποιός ήταν ο άτυχος αστυνομικός

Τραγωδία στον Κολωνό: Νεκρός αστυνομικός έπειτα από εκπυρσοκρότηση όπλου στα χέρια του γιου του

O Xορευτικός Σύλλογος ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ με ιδρυτή τον Νίκο Κότσαλο   από το Θέρμο -πριν 28 χρόνια- ήταν από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς Συλλόγους της Αττικής με πολλές παραστάσεις στην Αττική  στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλο τον κόσμο. Ο Νίκας όπως ήταν γνωστός στο Θέρμο ήταν ο ιδρυτής μέ μεγάλο πάθος για τους παραδοσιακούς χορούς πού τους δίδασκε σε εκατοντάδες παιδιά –πολλά από Αιτωλοακαρνανία-στην περιοχή του Κολωνού. Παρουσίαζε την μεγάλη αποχαιρετιστήρια παράσταση καθε Μαιο στο ανοιχτό θέατρο του Κολωνού που  συγκεντρώνει εκατοντάδες θεατές και αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή. Στις παραδοσιακές ενδυμασίες συνεργάζονταν με τον Νίκο Πλακίδα από την Κατοχή Μεσολογγίου. Πρόσφατα έδωσε παραστάσεις στο Μεσολόγγι και το Θέρμο .

Με τον ‘’ΟΡΦΕΑ’’ και με την χορωδία της Αστυνομίας είπε πολλές φορές τα κάλαντα σε προέδρους Δημοκρατίας και πρωθυπουργούς. Και ασφαλώς δεν είναι 55 ετών όπως μεταδίδεται, σε δυο μήνες θα έκλεινε τα 60.

Για πολλά χρόνια αποτελούσε βασικό παίχτη του Θέρμιου Απόλλωνα -πού όπως μας θυμίζει Αιτωλοακαρνάνας συνάδελφός του –ήταν τόση η αγάπη του για την ομάδα πού ανεβοκατέβαινε Θέρμο-Αθήνα με τη βέσπα του.

Όλοι στο Θέρμο έχουν να πουν τα καλλίτερα λόγια για το γελαστό παιδί με την ζωντάνια του και το χιούμορ του. Όσοι τον γνωρίζαμε από κοντά θαυμάζαμε την αγάπη του για την παράδοση πού πάντα θα περιλάμβανε την Αιτωλοακαρνανία . Είτε  πρόκειται για την μουσική και το χορό είτε  για τις παραδοσιακές συνταγές, είτε διδασκαλία.

Λόγω και της προσωπικής μας φιλίας διαθέτουμε άφθονο οπτικοακουστικό υλικό και από παλαιότερες αναρτήσεις που ελπίζουμε τις επόμενες ώρες να κάνουμε ένα αφιέρωμα στη μνήμη του και στην προσφορά του.

e-nafpaktia.gr