Λένα Παπαληγούρα: “Με σόκαρε η εμπειρία στο Δρομοκαΐτειο, με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα”

Την Λένα Παπαληγούρα συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «I love Σου Κου» και ο δημοσιογράφος Τάσος Μπιμπισίδης, την Κυριακή, στον ΑΝΤ1. Η γνωστή πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει απαιτητικούς ρόλους και την εμπειρία που βίωσε όταν βρέθηκε στο Δρομοκαΐτειο προκειμένιυ να κατανοήσει πλήρως τις πτυχές της ηρωίδας για την οποία και βραβεύτηκε στον μονόλογο «Κατερίνα».

Ειδικότερα, η Λένα Παπαληγούρα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν κάναμε μια παράσταση για το trafficking και ύστερα έκανα ένα επεισόδιο για το ίδιο θέμα στην «10η εντολή» με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, προκειμένου να κατανοήσουμε το θέμα και να μπορέσει το αποτέλεσμα πραγματικά να είναι πιστό σε αυτά που συμβαίνουν, είχαμε πάει με τον Γιώργο Παλούμπη να απευθυνθούμε σε ειδικούς που φροντίζουν γυναίκες οι οποίες έχουν ξεφύγει από τέτοια κυκλώματα».

«Μου έστελναν μετά μηνύματα πάρα πολλοί άνθρωποι ότι αυξήθηκαν οι καταγγελίες των γυναικών που κακοποιούνται από αυτό το επεισόδιο. Οπότε λες πως αν έχει μια δύναμη αυτό το μέσο, ας την χρησιμοποιούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση. Για μένα αυτό ήταν και από τα μεγαλύτερα δώρα σε αυτή τη δουλειά. Ότι δηλαδή μια γυναίκα μπορεί να είδε το επεισόδιο και πραγματικά να κινητοποιήθηκε να φύγει από την κατάσταση εγκλωβισμού στην οποία βρίσκεται».

«Στην «Κατερίνα» είχα επίσης επισκεφθεί έναν ψυχίατρο, ο οποίος με είχε πάει και είχα δει περιστατικά στο Δρομοκαΐτειο γιατί ήθελα να τα κατανοήσω. Πως γίνεται άλλωστε να παρουσιάσω κάτι στον κόσμο όταν εγώ η ίδια δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο μιλάμε; Με σόκαρε αυτή η εμπειρία και από την άλλη με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα. Ως προς το υλικό του βιβλίου, για την παράσταση ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η εμπειρία που είχα» συμπλήρωσε, ακόμα, η Λένα Παπαληγούρα στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1.