Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

O Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και θα αντικαταστήσει τον Φώτη Κουβέλη στην ηγεσία του κόμματος.

Στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν συνολικά 590 άτομα και ο κ. Θεοχαρόπουλος έλαβε ποσοστό 52,88%, επικρατώντας των υπόλοιπων υποψηφίων για την προεδρία. Ακολούθησε η Μαρία Γιαννακάκη με ποσοστό 40,84%, ο Βαγγέλης Ιντζίδης με ποσοστό 3,05% και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης με ποσοστό 1,01%.

«Ευχαριστώ τους Συνέδρους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την εκλογή στη θέση του Προέδρου. Είναι εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών», ανέφερε ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φώτη Κουβέλη για όσα προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ από τη θέση του Προέδρου. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε και έδωσε το στίγμα του για την επόμενη ημέρα στη ΔΗΜΑΡ.

«Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας ότι «στόχος μας παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα».

«Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Μακριά από λαϊκισμούς. Χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Για να μπει ένα τέλος στις συντηρητικές πολιτικές και στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Για να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή και να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, από σήμερα γυρίζουμε σελίδα αλλάζοντας τα όλα», κατέληξε ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.