Ποιοι άνδρες αρέσουν πολύ στις Ελληνίδες σήμερα;

thumbnail (29)

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου

Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Το πώς επιλέγουμε άνδρες δεν είναι μόνο θέμα γούστου και προτιμήσεων. Γενετήσια ένστικτα, βαθιές ανάγκες ακόμα και η σχέση με τον εαυτό μας μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στις επιλογές μας!
Ποιοι είναι όμως αυτοί που συνήθως οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο;

Mε κριτήριο την εμφάνιση
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου (Ε.Σ.Ι.) το 30% των γυναικών προτιμά έναν σύντροφό με καλή εξωτερική εμφάνιση.
Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η εμφάνιση αποτελεί σημαντικό παράγοντα έλξης τουλάχιστον στην αρχή μιας γνωριμίας. Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου το 40% δίνει σημασία στο πρόσωπο προσέχοντας περισσότερο τα μάτια 18% και τα χείλη 15% ενώ ένα μόνο 5% δίνει σημασία στα μαλλιά! Το 59% δίνει σημασία στο σώμα προτιμώντας άνδρες ψηλούς και με πλάτες και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους γοφούς. Αλλά και έρευνες στην Αμερική επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες προτιμούν ψηλούς άνδρες με κανονικό σώμα κι ανοιχτές πλάτες κι όχι ιδιαίτερα αδύνατους .
Για κάποιες γυναίκες το όμορφο είναι συνώνυμο της καλής ποιότητας. Θεωρούν ότι ότι είναι καλό απ’ έξω είναι και από μέσα. Υποσυνείδητα δηλαδή πιστεύουν ότι τα όμορφα άτομα είναι αυτά που αξίζουν περισσότερο και θεωρούν ότι έχουν κι άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πιστεύουν ότι είναι φιλικοί, ενδιαφέροντες, ευαίσθητοι, έξυπνοι. Καθώς όμως αναζητούν πάνω τους αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πολύ πιθανό να τα εντοπίσουν.
Ποιες συνήθως τον προτιμούν: Συνήθως οι γυναίκες που δεν ψάχνουν σταθερή σχέση και επιθυμούν να κερδίσουν τα βλέμματα των άλλων μέσα από την επιλογή ενός εμφανίσιμου συντρόφου.
Γιατί: Από εξελικτικής άποψης οι γυναίκες έλκονται από έναν εμφανίσιμο άνδρα γιατί υποσυνείδητα αναζητούν τα καλύτερα γονίδια για τα παιδιά που πιθανόν ν’ αποκτήσουν μαζί του. Η έλξη για ψηλούς άνδρες με πλάτες έχει να κάνει με την υποσυνείδητη ανάγκη για προστασία που νιώθει το ασθενές φύλο. Τέλος η ανάγκη να είναι μια γυναίκα δίπλα σε έναν όμορφο άντρα μπορεί να αποτελεί τονωτικό για την αυτοπεποίθησή της καθώς θεωρεί ότι παίρνει κι εκείνη μέρος από την λάμψη του.

Με μέτρο την επιτυχία
Ένας επιτυχημένος άνδρας είτε οικονομικά είτε επαγγελματικά μπορεί να εξασφαλίσει μια σταθερότητα την οποία κάποιες ανασφαλείς γυναίκες φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Σύμφωνα όμως με το Ε.Σ.Ι. μόνο ένα 10% περίπου των γυναικών δηλώνουν πως θέλουν έναν σύντροφό με επαγγελματική καταξίωση και πετυχημένο ενώ πιο χαμηλό είναι το ποσοστό των γυναικών που επιζητούν οικονομική ασφάλεια. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία οι νέες Ελληνίδες δεν αναθέτουν την οικονομική τους εξασφάλιση στη σχέση και στο σύντροφο.
Ποιες τον προτιμούν: Γυναίκες που θεωρούν ότι τους αξίζει το καλύτερο μπορεί να προτιμούν τον επιτυχημένο άνδρα. Πολύ συχνά όμως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εξαρτημένες προσωπικότητες, γυναίκες δηλαδή που έχουν την τάση να στηρίζονται στους άλλους. Επίσης σε αυτή την κατηγορία μπορεί να ανήκουν και οι γυναίκες που δίνουν περισσότερο σημασία στις υλικές απ’ ότι στις συναισθηματικές τους ανάγκες.
Γιατί: Σύμφωνα με τους εξελικτικούς ψυχολόγους οι γυναίκες έλκονται από τους δυνατούς άνδρες. Η επιτυχία και ο πλούτος αποτελούν μορφή δύναμης ενώ για κάποιες γυναίκες είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της άνεσης. Αυτός είναι ένας από τους πιθανούς λόγους που κάποιες γυναίκες έλκονται από τους πετυχημένους άνδρες. Επίσης για πολλές γυναίκες είναι σημαντικό να έχουν έναν σύντροφό ο οποίος έχει κερδίσει την αποδοχή του φιλικού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Και φυσικά όσο πιο πετυχημένος είναι τόσο πιο πιθανό είναι να κερδίσει αυτή την αποδοχή.

Με βάση τον χαρακτήρα
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Bristol ο χαρακτήρας είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας έλξης για της γυναίκες. Χαρακτηριστικά όπως η κατανόηση, η ευαισθησία, η αφοσίωση φαίνεται ότι είναι αυτά που εκτιμούν περισσότερο οι γυναίκες οι οποίες σε 80% περίπου έχουν ως βασική προσδοκία σε μια σχέση την συναισθηματική κάλυψη.
Ποιες τον προτιμούν: Συνήθως οι γυναίκες που έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης συντρόφου δια βίου ή είναι σε φάση που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια κι όχι οι νεότερες ή εκείνες που προτιμούν τις περιστασιακές σχέσεις.
Γιατί: Οι γυναίκες έχουν την τάση όταν επιλέγουν σύντροφό να προτιμούν σοβαρούς ακόμα και λίγο αντικοινωνικούς χαρακτήρες γιατί πιστεύουν ότι είναι αυτοί που φλερτάρουν λιγότερο και προφανώς θα είναι πιο πιστοί. Τέτοιοι χαρακτήρες είναι αυτοί με τους οποίους είναι πιο πιθανόν να έχει διάρκεια μια σχέση. Επίσης οι άνδρες με καλό χαρακτήρα είναι πιο πιθανόν να γίνουν καλοί και στοργικοί μπαμπάδες.

Ξέρετε ότι…
Σύμφωνα με το Pantone Color Institute οι άνδρες που φορούν μπλε έλκουν περισσότερο τις γυναίκες γιατί θεωρούν ότι είναι περισσότερο συντηρητικοί και άρα σταθεροί, πιστοί και αφοσιωμένοι;

Όλο το πακέτο παρακαλώ!
Σύμφωνα με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο ένα 10% των γυναικών αναζητά όλο το πακέτο: να είναι δηλαδή και όμορφος και επιτυχημένος και καλός χαρακτήρας. Είναι συνήθως εκείνες που θεωρούν ότι τους αξίζει πραγματικά το καλύτερο αλλά που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν σύντροφό.

boro.gr