Στην Κύπρο ο Γιώργος Βαρεμένος, συνάντηση με Νίκο Αναστασιάδη

«Η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην τουρκοκυπριακή ηγεσία οδηγεί στην αναγέννηση της ελπίδας για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργο Βαρεμένο, και στα μέλη της Επιτροπής, Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνο Τσιάρα, στη διάρκεια συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. «Τουλάχιστον έχουμε έναν άνθρωπο που θέλει να συζητήσει», είπε ο κ. Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ευχή να εκδηλωθεί και από την πλευρά της Τουρκίας αντίστοιχη πολιτική βούληση για την επιτάχυνση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Ανάλογα αισθήματα ελπίδας εξέφρασαν στα μέλη της Επιτροπής οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης και Χριστόφορος Φωκαϊδης, και ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος και διατράνωσε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για εξεύρεση λύσης με τους Ευρωπαίους εταίρους, καλώντας και εκείνους να πράξουν το ίδιο, «επ’ ωφελεία της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας, ο κ. Βαρεμένος κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ.