«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά ΠΑΕ και ΚΑΕ κάνει ο Κοντονής

121654

Έρευνες θα αρχίσουν να γίνονται στα οικονομικά βιβλία των ΠΑΕ και των ΚΑΕ για να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν μετά από πρωτοβουλία του Σταύρου Κοντονή.

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους θα υποβληθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ανώνυμες αθλητικές εταιρείες μετά από σχετική απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού.

Ο Σταύρος Κοντονής ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι στην ουσία δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα οικονομικά βιβλία των ΠΑΕ και των ΚΑΕ. Έτσι άμεσα αποφάσισε να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί –πάντα σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών- για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει φοροδιαφυγή από τις ομάδες.

Την Πέμπτη, μάλιστα, συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή του υπουργείου οικονομικών και του υφυπουργείου αθλητισμού για τα θέματα των ΠΑΕ.

Χθες μιλώντας στο «Κοκκινο» ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό…

«Μόλις χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας με το υπουργείο του οποίου προΐσταμαι για τα θέματα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών που ελέγχει το παλιό υπουργείο Εμπορίου και ειλικρινά σας το λέω πως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Επί πολλά χρόνια για να μη σας πω επί δεκαετίες υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία. Και σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ, όπως είχαμε επείγοντα μέτρα κατά της βίας ενδεχομένως να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η κατάσταση είναι χαοτική», ήταν τα λόγια του υφυπουργού.

sport-fm.gr