Άφησαν να ρημάξει ο ναός “μνημείο” του Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο

 

Ρημάζει μέρα με την μέρα ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου αφού Κράτος και εκκλησία εγκατέλειψαν το μνημείο στην τύχη του και κινδυνεύει με κατάρρευση. 
Η σελίδα Βασιλόπουλο οργισμένη από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής που δεν έχει κάνει καμιά παρέμβαση προκειμένου να σωθεί ο ναός που είναι πραγματικό κομψοτέχνημα, γράφει:
«Ανακοίνωση από την σελίδα Βασιλόπουλο Ξηρομέρου: Δεν πρέπει οδήμαρχος Ξηρομέρου να αφήσει τον πολιούχο του παλιού Βασιλοπούλου, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου που είναι μνημείο και ανάγεται στα τέλη του 19ου με αρχές 20ου αιώνα, να συνεχίζει να καταρρέει και να πέφτει, χωρίς επισκευή. 
     Ορίστε κατάσταση ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ, όλες οι άλλες εκκλησίες ανακαινίστηκαν με δωρεές χωριανών και εθελοντική εργασία, αλλά ήταν μικρές εκκλησίες. ΩΣ ΕΔΩ, το Βασιλόπουλο το έχεις εγκαταλείψει!!!»…….

Να τονίσουμε ότι ο Ναός έχει κηρυχτεί από την Δ/νση Βυζαντινών Μνημείων, ως μνημείο χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας και με μια ματιά στο εσωτερικό του, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος αλλά και την ομορφιά ενός ναού που αποτελεί πραγματικό κομψοτέχνημα, με τις αγιογραφίες να είναι ακόμη τόσο ζωντανές και τις κολώνες να στέκουν, όσο μπορούν ακόμη, επιβλητικές, μεταφέροντας τη μεγαλοπρέπεια ενός μνημείου και είναι έγκλημα να καταρρέει κυριολεκτικά μέρα με τη μέρα, θυμίζοντας πια εκκλησίες ερείπια.