Αλληλοεξουδετερώθηκαν… στο τελευταίο derby della Madonnina του Μπερλουσκόνι

000411

Στο τελευταίο derby della Madonnina του Μπερλουσκόνι, ο Πέρισιτς φρόντισε να του… γκρεμίσει τη γιορτή! Ο Κροάτης εξτρέμ σκόραρε στο 92′ και τέζαρε τη Μίλαν (2-2) που είχε προηγηθεί δις με τον Σούσο.

Αυτό ναι, ήταν ντέρμπι από τα παλιά! Μίλαν και Ίντερ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Σαν Σίρο», με τους τυπικά φιλοξενούμενους να σώζουν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων τον βαθμό της ισοπαλίας και να χαλάνε τη γιορτή που είχε στηθεί για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος στο τελευταίο του «derby della Madonnina» δεν… ανταμείφθηκε για τα 30 χρόνια παρουσίας του στους «ροσονέρι».

Ο Σούσο με φαλτσαριστό πλασέ είχε ανοίξει το σκορ, με τον Καντρέβα να ισοφαρίζει με εκπληκτική σουτάρα! Ο Σούσο είχε δώσει εκ νέου το προβάδισμα στη Μίλαν με τρομερό γκολ, αλλά ο Πέρισιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-2!

Έτσι έπαιξαν
inner

Το ματς
Η φιλοσοφία των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο ήταν διαφορετική. Η Μίλαν μπήκε με σαφή σκοπό να δώσει τη μπάλα στην Ίντερ και να την περιμένει, να κλέψει μπάλες και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση με τη γρήγορη μεσοεπιθετική της γραμμή. Όπως και έγινε στο 43ο λεπτό με τον Σούσο. Μέχρι να συμβεί, βέβαια, αυτό, είχαν προηγηθεί αρκετές χαμένες ευκαιρίες από πλευράς Ίντερ.

Στο 14’ ο Πέρισιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ντοναρούμα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια και δέκα λεπτά μετά η Ίντερ είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ! Ο Ντ’ Αμπρόζιο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πέρισιτς ήταν μόνος του ανάμεσα στο πέναλτι και τη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά-ψαράκι που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ του Μπρόζοβιτς, ο Κοντογκμπιά έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι! Ακόμη μία ευκαιρία για την Ίντερ, ξανά με τον Πέρισιτς, αλλά η κεφαλιά που έκανε ένα μέτρο έξω από τη μικρή περιοχή ήταν παντελώς άστοχη!

Η Ίντερ ήταν ανώτερη, είχε τα ηνία του αγώνα και πίεζε ολοένα και περισσότερο τη συμπολίτισσά της για να πετύχει ένα τέρμα. Στο 37ο λεπτό, όμως, ο Μεδέλ αποχώρησε από το γήπεδο με πρόβλημα τραυματισμού κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν εξαιρετικός ως στόπερ. Μια αλλαγή που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα και άφησε αρκετά κενά στην άμυνα της ομάδας του, τα οποία και πλήρωσε. Στο 42’ ο Μπάκα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Χαντάνοβιτς να μπλοκάρει και ένα λεπτό μετά η Μίλαν άνοιξε το σκορ! Οι «ροσονέρι» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπάκα έδωσε στον Σούσο και αυτός αφού έκανε ένα κοντρόλ, έπιασε ένα τρομερό φαλτσαριστό πλασέ και έστειλε τη μπάλα με εκπληκτικό τρόπο στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, η Μίλαν λίγο έλειψε να… καθαρίσει από νωρίς το ματς. Στο 50’, ο Μποναβεντούρα πήρε μια κόντρα και μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ το οποίο κόντραρε στα πόδια του Ντ’Αμπρόζιο και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του -εξουδετερωμένου- Χαντάνοβιτς. Ότι δεν έκαναν οι γηπεδούχοι, πάντως, έκαναν οι φιλοξενούμενοι τρία λεπτά αργότερα! Ο Πέρισιτς εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο και έδωσε στον Καντρέβα, ο οποίος λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε μια… φωτοβολίδα και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «γάμα» του Ντοναρούμα.

Η χαρά της Ίντερ, όμως, κράτησε μόλις ένα πεντάλεπτο. Ο Μπάκα βρήκε στο 58’ τον Σούσο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε… γιο-γιο τον Μιράντα και με άψογο πλασέ με το δεξί έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Μίλαν και έβαλε… φωτιά στο «Σαν Σίρο». Οι «νερατζούρι» ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης. Έφθασαν μια ανάσα στο 67’ όταν ο Ζοάο Μάριο βρήκε τον Πέρισιτς στην περιοχή, αυτός έκανε το βολέ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι! Δύο λεπτά μετά, ο Ικάρντι που ήταν αόρατος στο ματς, έκανε… τσαφ από θέση τετ-α-τετ!

Τα λεπτά περνούσαν, οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν και το πάρτι για το τελευταίο ντέρμπι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε στηθεί! Ωστόσο, ο Πέρισιτς, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο μοιραίος για την Ίντερ, είχε άλλη γνώμη. Μετά από κόρνερ του Καντρέβα και κεφαλιά του Μιράντα, ο Κροάτης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έκανε το 2-2 και… τέζαρε τους «ροσονέρι»!

Μίλαν (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ντε Σίλιο, Παλέτα, Γκόμες, Αμπάτε, Μποναβεντούρα (88′ Πάσαλιτς), Λοκατέλι, Κούτσκα, Σούσο, Μπάκα (71’ Μάτι Φερνάντες), Νιανγκ (79’ Λαπαντούλα).

Στον πάγκο: Γκάμπριελ, Έλι, Λουίς Αντριάνο, Λαπαντούλα, Χόντα, Πόλι, Ζαπάτα, Σόσα, Αντονέλι.

Ίντερ (Στέφανο Πιόλι): Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Μιράντα, Μεδέλ (37’ Μουρίγιο), Ανσάλντι (65’ Ναγκατόμο), Μπρόζοβιτς (75’ Γιόβετιτς), Ζοάο Μάριο, Κοντογκμπιά, Καντρέβα, Ικάρντι, Πέρισιτς.

Στον πάγκο: Καρίσο, Φελίπε Μέλο, Μπιαμπιανί, Ρανόκια, Μπανέγα, Σαντόν, Έντερ, Γκνουκουρί, Γκαμπιγκόλ.

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο

Γήπεδο: «Σαν Σίρο»

sport-fm.gr