Ανατροπή με Βαρεμένο; Στο Πεντάγωνο ένας άλλος Αιτωλοακαρνάνας, ο Δημήτρης Βίτσας;

«Κλειδώνει» το νέο κυβερνητικό σχήμα

Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αττική και Λακωνία «πάγωσαν» προς το παρόν τον ανασχηματισμό, ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν σταματούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr o Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι ο νέος υπερ υπουργός καθώς θα αναλάβει το ενοποιημένο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων που θα ενοποιηθεί

Ο Π. Σκουρλέτης, μετακομίζει από το υπουργείο Εργασίας και αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που κατείχε ο Π. Λαφαζάνης.

Την θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών από την οποία παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη αναλαμβάνει ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ οΓαβριήλ Σακελλαρίδης φέρεται να παίρνει την θέση του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που είχε ο Νίκος Χουντής, ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο διεκδικεί όμως και ο Χάρης Γολέμης.

Στο Πεντάγωνο πηγαίνει ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος αναλαμβάνει την θέση τουΚώστα Ήσυχου που ήταν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας
Επίσης δημιουργείται υφυπουργείο κατά της διαφθοράς στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο Παύλος Πολάκης (Βουλευτής Χανίων)

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, ο κ. Τσίπρας πρότεινε, σε τηλεφωνική επικοινωνία, στον κ. Μητρόπουλο να αναλάβει ως ενοποιημένα τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο κ. Μητρόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, αλλά δεν αποδέχθηκε την πρόταση.
Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού προς τους υποψήφιους υπουργούς συνεχίζονται, ενώ ο ανασχηματισμός θα γίνει το αργότερο σήμερα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης θα ακολουθήσει η ορκωμοσία κι εντός της ημέρας η παράδοση παραλαβή.

real.gr