Αποθέωση για Μαρτίνες

img_20150510_205434

Στο… τελευταίο τανγκό στο Αγρίνιο, ο Νίκολας Μαρτίνες σκόραρε και μαζί με τον Μορένο έδωσαν την νίκη στον Παναιτωλικό επί της Βέροιας (2-0)! Αποθεώθηκε στην αλλαγή του ο Αργεντίνος!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Παναιτωλικό ο Ράφαελ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κουτρομάνος δεξιά στην άμυνα, ο Κέβιν αριστερά και οι Κούσας, Ετζενγκέλε στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Γοδόι, Λαζάρ και μπροστά τους οι Βιγιαφάνιες, Κάπελ, Μαρτίνες. Στην κορυφή ο Άλβες.

Για τη Βέροια ο Καντιμοίρης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, με τον Μαλόν να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Αμαραντίδη το αριστερό και τους Όστοϊτς, Μαραγκό να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπαλάφας, Μπατιόν και μπροστά τους οι Τάτος, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου. Μοναδικός προωθημένος ο Ναζλίδης.

Καλύτερος ο Παναιτωλικός, 1-0 με αυτογκόλ

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, το ματς αν και αδιάφορο είχε ρυθμό, με τους Αγρινιώτες να έχουν τις ευκαιρίες για ένα τέρμα. Ο Άλβες απείλησε στο 3′ και στο 5′, ο Μαρτίνες στο 11′, όμως δε βρήκαν δίχτυα, με τα σουτ του πρώτου να καταλήγουν άουτ και αυτό του δεύτερου να κοντράρει. Άλλο ένα από τον Λαζάρ στο 18′ μπλόκαρε ο Καντιμοίρης, ο οποίος απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουτρομάνου λίγο έξω από την περιοχή στο 20′.

Όμως, νικήθηκε στο 22′ από συμπαίκτη του, καθώς μετά τη σέντρα-σουτ του Μαρτίνες από δεξιά, ο Μαραγκός έβαλε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία με τον Κάπελ για δεύτερο τέρμα.

Ο μεσοεπιθετικός των «καναρινιών» πλάσαρε τον Καντιμοίρη, αρχικά, για να απομακρύνει ο Μπαλάφας, ενώ στη δεύτερη προσπάθειά του πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ της Βέροιας. Το νέο πλασέ του, μετά από γύρισμα του Βιγιαφάνιες από δεξιά, στο 30′ πέρασε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά το 35′ και απείλησαν για την ισοφάριση σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Στο 37′ Ναζλίδης και Τάτος συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να επιχειρεί να περάσει τον Ράφαελ και να τον πλασάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού. Στη συνέχεια της φάσης ο μεσοεπιθετικός της Βέροιας πήρε την κόντρα κι έκανε το γύρισμα, με τον Ετζενγκέλε να απομακρύνει. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ-άουτ του Ντουμίτρου στο 43′ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Παναιτωλικό να έχει προβάδισμα ενός γκολ.

Καλύτερη η Βέροια, δεύτερο ο Παναιτωλικός

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και η Βέροια ήταν καλύτερη, όμως δεν είχε τη λύση και δε σκόραρε. Ο Γεωργιάδης απείλησε με δύο πλασέ στο 49′ και στο 56′, ενώ ο Ντουμίτρου με σουτ στο 62′, όπως και οι Τάτος, Μαλόν στο 70′ και στο 74′, αντίστοιχα. Όμως, οι Αγρινιώτες στην πρώτη τους φάση στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν δεύτερο τέρμα και… καθάρισαν το ματς.

Η άμυνα της Βέροιας αδράνησε, δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Μορένο που είχε περάσει αλλαγή έκανε το κοντρόλ με το στήθος και με τη μία το σουτ για να σημείωσει ένα όμορφο γκολ στο 78′. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το σουτ του Τάτου που μπλόκαρε ο Ράφαελ στο 82′, την κοντινή κεφαλιά του Λαζάρ που κατέληξε άουτ στο 84′ και την απόκρουση του Βραζιλιάνου κίπερ στη νέα προσπάθεια του Τάτου, αυτή τη φορά με πλασέ, στο 86′.

Αποθέωση για Μαρτίνες

Έτσι, ο Παναιτωλικός έκλεισε τη σεζόν με νίκη και η Βέροια με ήττα, ενώ το… κλου του αγώνα ήταν αντικατάσταση του Μαρτίνες. Ο Αργεντινός άφησε τη θέση του στον Παπουτσογιαννόπουλο στο 59′ και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους των «καναρινιών», καθώς αυτή ήταν η τελευταία… παράστασή του με τη φανέλα της ομάδας της Δυτικής Ελλάδας, αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

gazzeta.gr