Αποχαιρετισμός στους αποφοίτους του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

2

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους 2015-16, στέλνει θερμό αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης Λυκείου, οι οποίοι, ύστερα από ένα συναρπαστικό ταξίδι έξι χρόνων στον κόσμο της γνώσης και της μουσικής, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουν τη ζεστή φωλιά του σχολείου, που τους φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας πνοή στα όνειρα και στις φιλοδοξίες τους. Τώρα, οπλισμένοι με όλα εκείνα τα εφόδια που σας πρόσφεραν με πολλή αγάπη και υπομονή οι γονείς και οι δάσκαλοί σας, είστε πια έτοιμοι να ανοίξετε τα φτερά σας στο άγνωστο και περιπετειώδες, αλλά τόσο γοητευτικό ταξίδι της ζωής.
Γνωρίζαμε ότι η κοινή σας αγάπη για τη μουσική σάς έδωσε τη δυνατότητα να καλλιεργήσετε το πολύπλευρο ταλέντο σας και αναπόφευκτα σφυρηλάτησε το ήθος του χαρακτήρα σας. Όμως αυτό δεν σας αρκούσε. Στην τελευταία στροφή της διαδρομής μάς δώσατε άλλη μια αφορμή να αισθανθούμε περήφανοι και ευλογημένοι -γονείς και δάσκαλοι- που σάς έχουμε παιδιά μας. Οι κορυφαίες επιδόσεις σας στις πανελλαδικές εξετάσεις απέδειξαν με τον πιο απερίφραστο τρόπο ότι το Μουσικό Σχολείο συνιστά ταυτόχρονα φάρο πολιτισμού και κοιτίδα γνώσης.
Όλοι και όλες προσπαθήσατε και δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας για τη διάκριση και σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλατε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους 39 αποφοίτους-υποψηφίους οι 9 συγκέντρωσαν περισσότερα από 17500 μόρια. Κατά φθίνουσα σειρά μορίων: ο Ευάγγελος Τσουκάρας με 19434 μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, η Χρυσάνθη Τσερπέλη με 19403 στο 3ο Ε.Π., η Μαριάννα Χαντζή με 19147 στο 2ο Ε.Π., ο Παναγιώτης Βρανάς με 18536 στο 2ο Ε.Π., ο Ευάγγελος Βλάχος με 18249 στο 3ο Ε.Π., ο Παναγιώτης Κολοβός με 18220 στο 3ο Ε.Π., η Ιωάννα Φρίντζου με 17836 στο 3ο Ε.Π., η Αρετή Μούτσιου με 17781 στο 2ο Ε.Π. και η Ειρήνη Αλεξοπούλου με 17619 στο 1ο Ε.Π. Επίσης, στο 4ο Ε.Π. πρώτευσε ο Αναστάσης Στράτος με 15108 μόρια, ενώ στο 5ο Ε.Π. ο Νικόλαος Κατσανάκης με 15597 μόρια. Οι παραπάνω επιδόσεις αναφέρονται απλώς και μόνο για να υπογραμμιστεί το μέγεθος της επιτυχίας σας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Αγαπητά μας παιδιά, σάς ευχαριστούμε από καρδιάς για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μάς προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια. Με το παράδειγμά σας αποδείξατε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν συνδυάζεται η σκληρή και μεθοδική δουλειά με την προσήλωση και την επιμονή στην επίτευξη του επιθυμητού στόχου. Σας ευχόμαστε, πρώτα από όλα, να είστε γεροί και δυνατοί και να έχετε πάντα επιτυχίες σε ο,τιδήποτε επιλέξετε να ασχοληθείτε στη συνέχεια. Αν και αποχωρείτε αναγκαστικά πλέον, θα εξακολουθείτε να είστε για πάντα μέλη -όπως και όλοι οι προηγούμενοι απόφοιτοι άλλωστε- της ίδιας υπέροχης παρέας, που άρχισε να χτίζεται πριν από 19 χρόνια, διευρυνόμενη συνεχώς κάθε χρόνο.
Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!