Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν δύο για λαθρεμπορία καπνού στο Αγρίνιο

 

αρχείο λήψης

 

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 68 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για λαθρεμπορία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με κύκλωμα παράνομης εμπορίας και διακίνησης καπνού που δραστηριοποιούταν στην περιοχή του Αγρινίου, με τη συμμετοχή αστυνομικού.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή των δύο συλληφθέντων, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (27-11-2015) στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (38) νάιλον σακούλες, που περιείχαν (39.017) γραμμάρια ακατέργαστου καπνού, έτοιμου προς πώληση, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση των συναλλαγών.

Οι ποσότητες καπνού που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στο Τελωνείο Μεσολογγίου για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων και δασμών, καθώς και των διαφυγόντων κερδών.

Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει η εμπλοκή αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.