«Ασπίδα για τη Γαλλία, συμπλήρωμα της συμφωνίας της ΕΕ» – Εξηγήσεις Μακρόν για το νέο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση ρωτήθηκε για την κρίση που ξέσπασε στους κόλπους του κόμματός του, εξαιτίας του νέου νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως ο νόμος αυτός είναι χρήσιμος για τη Γαλλία, είναι μια ασπίδα για τη χώρα και συμπλήρωμα της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, «Οι συμπολίτες μας περίμεναν αυτόν τον νόμο. Δεν αγγίζουμε τις αρχές της Γαλλίας για άσυλο και υποδοχή των μεταναστών, αλλά έχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να μην χάσουμε τον έλεγχο και ο δεύτερος στόχος η καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών στην γαλλική κοινωνία».

Σε ορισμένα σημεία του νόμου, ο Μακρόν δεν συμφωνεί, γι’ αυτό και πρόκειται να στείλει το κείμενο στο Συνταγματικό Συμβούλιο για να αποφανθεί αν ορισμένα άρθρα είναι συνταγματικά ή όχι.

«Δεν αμφισβητούμε το δίκαιο του εδάφους και σίγουρα δεν πρόδωσα τους Γάλλους» είπε συμπληρωματικά ο Γάλλος πρόεδρος. «Ήταν συγκεκριμένα ήττα του κόμματος της Μαρί Λεπέν και όχι ιδεολογική νίκη όπως θα ήθελε εκείνη να την παρουσιάσει».

Πηγή: ertnews.gr