Α. Καραΐσκος: Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στην Ιαπωνία – Δεν μπορούν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία στις πληγείσες περιοχές λόγω των καταστροφών

Τις δύσκολες ώρες που περνά η Ιαπωνία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς περιγράφει στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ο Αντώνης Καραΐσκος, αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θυμίζει τον σεισμό που είχε γίνει το 2011, ενώ όπως είπε η κατάσταση είναι πολύ άσχημη γιατί δεν μπορούν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία στα σημεία που έχουν πληγεί λόγω των μεγάλων καταστροφών σε κεντρικούς δρόμους.

Ο κ. Καραΐσκος πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες για νεκρούς και ζημιές αλλάζουν συνεχώς, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν πάρα πολλά άτομα εγκλωβισμένα, τα οποία δίνουν το στίγμα τους με αναρτήσεις στο Χ (πρώην Τwitter) όπου ζητούν βοήθεια και στέλνουν τα στοιχεία τους.

Επίσης, είπε πως στο Κιότο ένιωσαν τον σεισμό αλλά ήταν της τάξεως των 3 Ρίχτερ, όμως αυτό που του έκανε εντύπωση είναι πως είχε διάρκεια σε αντίθεση με άλλες σεισμικές δονήσεις.

Ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι η πρακτική των μηνυμάτων για έγκαιρη προειδοποίηση έκτακτων καταστάσεων είναι διαδεδομένη και οικεία σε όλους στην Ιαπωνία καθώς η χώρα αυτή είναι πολύ οργανωμένη σε τέτοια ζητήματα.

Πηγή: ertnews.gr