Βαρβαρότητα: Κόπηκαν πολλά δέντρα από τη ρίζα στη Βόνιτσα για το έθιμο των «Αγραπνιών»

     Φορτηγά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας εν ώρα εργασίας. Την ώρα που ξεφορτώνουν υγιή δέντρα που κόπηκαν για χάρη… του εθίμου των “αγραπνιών”.
       Την οργή πολλών κατοίκων της Βόνιτσας έχει προκαλέσει το κόψιμο δεκάδων υγιών δέντρων στη περιοχή «Χώρα» και τα οποία  κόπηκαν από τηνρίζα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με φορτηγά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στο προαύλιο χώρο των Αγίων Αποστόλων όπου και παραδόθηκαν στη φωτιά για χάρη… του εθίμου των “αγραπνιών”.
     Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν οι κάτοικοι διερωτώνται γιατί ο Δήμος δεν απευθύνθηκε νωρίτερα στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας για τη διάθεση καυσόξυλων από τα δημόσια δάση της περιοχής μας για τις ανάγκες διατήρησης του εθίμου, ώστε να αποφευχθεί η κοπή των δέντρων (κυπαρίσσια, ευκάλυπτοι, κ.α) και να υπάρχει σήμερα ένα βάρβαρο πραγματικά θέαμα στη περιοχή «Χώρα»…….
 

 

Τα ερωτήματα εύλογα και τα σχόλια καυστικά: 
Ποιος ή ποιοι αποφάσισαν και έκοψαν τα δέντρα;», «Κάποιοι προσπαθούν να φυτεύουν δέντρα και άλλοι τα κόβουν;», «Τι τους έφταιξαν τα δέντρα;», «Από το δασαρχείο έγινε αυστηρή εποπτεία και έλεγχος, ώστε να αποφευχθούν παρανομίες;», «Υπάρχει συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου;», “Δεν υπάρχει καμιά αρμόδια υπηρεσία να τους σταματήσει; π.χ. Δασαρχείο; ή κάνουν τα στραβά μάτια ενώ κόβονται χλωρά δέντρα“, “Ποιος έδωσε την εντολή για την μεταφορά απο το δήμο;“, κ.α……