Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, Αγρινίου

kalyvia_astroparatirishi_12

kalyvia_astroparatirishi_13

Αρκετά επιτυχημένη ήταν η χθεσινή βραδιά αστροπαρατήρησης, που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, μιας πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε σχολείο του νομού μας και στην οποία συμμετείχαν  παιδιά από τα σχολεία του χωριού, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλοί φίλοι της αστρονομίας!

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Θωμάς Λανόπουλος, ευχαρίστησε θερμά για την σημαντική αυτή εκδήλωση την Αστρονομική Εταιρεία Δυτ. Ελλάδος και ιδιαίτερα τα μέλη της,  Άγγελο Μακρή (Φυσικό)  για την εισήγησή του, καθώς και τον Λίνο Υφαντή (Φιλόλογο) που έδειξε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης την παρατήρηση αστεριών με τηλεσκόπια .

Είναι γεγονός ότι, η προσέγγιση και κατανόηση των διάφορων φαινομένων των ουράνιων σωμάτων, μας δίνει την δυνατότητα να αποκρυπτογραφηθούν οι μηχανισμοί που διέπουν το Σύμπαν, καθώς και να αναλογιστούμε την θέση μας σε αυτό.

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα εισήγηση-παρουσίαση μέσω διαφανειών, του Άγγελου Μακρή για το σύμπαν, τους πλανήτες που αποτελούν το ηλιακό μας σύστημα, για τη θέση της γης στο διάστημα και για τα ουράνια φαινόμενα.

Στη συνέχεια στο προαύλιο του σχολείου έγινε αστροπαρατήρηση με τη χρήση τηλεσκοπίων και την καθοδήγηση  του Λίνου Υφαντή και του Άγγελου Μακρή, με τα παιδιά να ¨μαγεύονται¨ και να εντυπωσιάζονται από τις κοντινές εικόνες του φεγγαριού και την λαμπερή πανσέληνο, καθώς και των πολύ μακρινών σε εμάς πλανητών, Άρη και Κρόνο!