Βόμβα – μυστήριο στην Ιπποκράτους – Φωτογραφίες από το σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη

spiti13_473_355

– Αναπάντητα ερωτήματα για τον στόχο των δραστών
– Σε σακούλα που οι δράστες άφησαν στο πεζοδρόμιο η βόμβα
– Ο δράστης που προειδοποίησε ανέφερε μόνο την οδό, όχι τον στόχο
– Το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις στο ισόγειο είχε γίνει στόχος και στο παρελθόν
– Μέχρι και τα ξημερώματα άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούσαν τον χώρο
– Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη μίλησε ξεκάθαρα για στοχοποίησή της

Μυστήριο παραμένει ο στόχος της βόμβας που τοποθέτησαν άγνωστοι χθες τη νύχτα στην οδό Ιπποκράτους.

Ο άγνωστος με δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται για φάρσα, ανέφερε μόνο την οδό και τον αριθμό, λέγοντας ότι η έκρηξη θα σημειωθεί στην οδό Ιπποκράτους στον αριθμό 112 χωρίς να διευκρινίζει τον στόχο.


Στο σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα, λίγα λεπτά μετά τις 10, βρίσκεται σε ισόγειο το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις το οποίο το 2008 είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Στην ίδια πολυκατοικία διαμένει ωστόσο και η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, η οποία μάλιστα είχε καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της από τους πολιτικούς της προϊσταμένους.


“Η φωνή της νομιμότητας δεν τρομοκρατείται” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφός, δικηγόρος της Γεωργίας Τσατάνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν εκείνη ο στόχος της επίθεσης.
Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το σπίτι της εισαγγελέως όπου προκλήθηκαν σοβαρότατες υλικές ζημιές από το ωστιοκό κύμα της έκρηξης η οποία ήταν ισχυρότατη και θεωρείται ότι προκλήθηκε με τη χρήση “ζελατοδυναμίτιδας”.
Μάλιστα ο κ. Σοφός κατήγγειλε πως εδώ και καιρό είχαν αιτηθεί είτε να αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών για να προστατεύουν την κα Τσατάνη είτε έστω να παραμείνει ίδιος ο αριθμός. Ωστόσο, όπως επεσήμανε αυτό όχι μόνο δεν έγινε δεκτό αλλά ο αριθμός των αστυνομικών της εισαγγελέως μειώθηκε κιόλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr οι δράστες τοποθετησαν την βόμβα σε στύλο, πλάι σε κάδο σκουπιδιών. Ερωτήματα για το εάν οι δράστες ήθελαν θύματα μεταξύ των αστυνομικών προκαλεί το γεγονός ότι η βόμβα εξερράγη μερικά λεπτά νωρίτερα από το περιθώριο που είχε αφήσει ο δράστης που τηλεφώνησε.
Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητής και χρονοδιακόπτης.

Το χρονικό τοπυ τρόμου

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Το σημείο, όπως ήταν φυσικό αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και έτσι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η βόμβα είχε μάλιστα τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων ανήκει σε αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα κλήθηκε να δώσει κατάθεση στους συναδέλφους τους της αντιτρομοκρατικής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ/Θ. ΠΑΝΟΥ

newsit.gr