Βόρεια Κορέα: Εμφάνιση Κιμ και της κόρης του σε εργοστάσιο πουλερικών – Καμία αναφορά σε γενέθλια

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας παρέμειναν σιωπηλά τη Δευτέρα σχετικά με την υποτιθέμενη 40ή επέτειο του ηγέτη του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1984, αν και η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτή την ημερομηνία.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν νωρίτερα μια επίσκεψη του Κιμ σε ένα νεόκτιστο εργοστάσιο με προϊόντα κοτόπουλου, όπου ζήτησε αύξηση της παραγωγής για να επιφέρει μια «ουσιαστική αλλαγή» στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Ο Kim Jong-un συνοδεύτηκε στην επίσκεψη από την κόρη του, γνωστή ως Ju-ae, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή της σε μια οικονομική εκδήλωση καθώς τις περισσότερες φορές συνοδεύει τον πατέρα της σε στρατιωτικές εκδηλώσεις.

Η Πιονγκγιάνγκ σηματοδοτεί ως εθνικές εορτές τα γενέθλια του πατέρα και του παππού του Κιμ, Κιμ Γιονγκ-ιλ και Κιμ Ιλ-σεν. Τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ-ιλ ορίστηκαν εθνική εορτή το 1982, όταν ήταν 40 ετών και οκτώ χρόνια αφότου ορίστηκε διάδοχος του πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της ΛΔΚ.

Πηγή: ertnews.gr