Γερμανία: Υπέρ της παραμονής στον κυβερνητικό συνασπισμό τάσσονται οι Φιλελεύθεροι παρά τα κακά εκλογικά αποτελέσματα

Η πλειοψηφία του 52,24% των μελών του FDP (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα) ψήφισε υπέρ της συνέχισης της συμμετοχής του στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την ηγεσία, για δύο χρόνια, του Όλαφ Σολτς. Το αποτέλεσμα χαιρετίστηκε από την ηγεσία του κόμματος.

Η παραμονή στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους, προκρίθηκε απο τα μέλη του FDP, παρά τις αυξανόμενες εντάσεις και τα κακά εκλογικά αποτελέσματα, ανέφεραν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι το συνόψισε σε μια φράση: “Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη: το κόμμα θέλει να συνεχιστεί η συμμετοχή του FDP στην κυβέρνηση Οι διαφωνίες πρέπει να σταματήσουν“.

Η διαβούλευση ξεκίνησε αφού μέλη του κόμματος εξέφρασαν τη λύπη τους σε ανοιχτή επιστολή για τα κακά εκλογικά του αποτελέσματα τους τελευταίους μήνες, με το FDP να καταφέρνει να εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο στο δυτικό κρατίδιο Hessa, σε εκλογές που έγιναν τον Οκτώβριο, ενώ στη Βαυαρία (νότος) δεν κατάφερε καν να φτάσει το όριο του 5%.

Επιπλέον, ο συνασπισμός των τριών κομμάτων αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης στη χώρα, εν μέσω της βιομηχανικής κρίσης και της ύφεσης, καθώς και των μεταναστευτικών προβλημάτων, τα οποία εκμεταλλεύεται το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Πηγή: Agerpres.ro