Για μεγάλη αναστάτωση στις μεταφορές λόγω των επιθέσεων των Χούθι προειδοποίησε η Maersk

Η Maersk θα διέρχεται από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας προκειμένου να αποφύγει την Ερυθρά Θάλασσα στο άμεσο μέλλον, λόγω των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι, όπως ανακοίνωσε ο δανικός κολοσσός μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Maersk ενημέρωσε τους πελάτες της να είναι προετοιμασμένοι για τον κίνδυνο να «υπάρξει σημαντική διαταραχή στο παγκόσμιο δίκτυο».

«Αν και συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε μια βιώσιμη λύση στο εγγύς μέλλον και κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο οι επιπλοκές στην περιοχή να συνεχιστούν και να υπάρξει σημαντική διαταραχή στο παγκόσμιο δίκτυο», προειδοποίησε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως τα εμπορικά πλοία παρακάμπτουν την Ερυθρά Θάλασσα και τη συντομότερη διαδρομή από την Ασία προς την Ευρώπη μέσω της διώρυγας του Σουέζ, καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούθι στην Υεμένη ενέτειναν τις επιθέσεις στην περιοχή του Κόλπου, σε αντίποινα για τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Ωστόσο η διαδρομή γύρω από την Αφρική αυξάνει κατά περίπου δέκα ημέρες τον χρόνο ταξιδιού, καθώς και τα έξοδα αποστολής.

Η Maersk είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα σταματήσει τις διελεύσεις από την περιοχή του Σουέζ και θα ανακατευθύνει όλα τα πλοία της γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

«Η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς και παραμένει εξαιρετικά ασταθής και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κίνδυνος για την ασφάλεια εξακολουθεί να βρίσκεται σε σημαντικά αυξημένο επίπεδο», αναφέρει η Maersk.